Evenimentul Zilei > International > Teroare în Brazilia: pasagerii unui autobuz au fost luați ostatici
Teroare în Brazilia: pasagerii unui autobuz au fost luați ostatici

Teroare în Brazilia: pasagerii unui autobuz au fost luați ostatici

Un individ înarmat a luat mai mulţi ostatici, pasageri ai unui autobuz din Rio de Janeiro.

Surse din cadrul serviciilor de securitate braziliene, citate de cotidianul O Globo, au anunțat că atacul a avut loc pe un pod din zona Galo Branco din Rio de Janeiro. O echipă de specialişti negociatori încearcă să comunice cu agresorul.

Un individ înarmat a luat mai multe persoane ostatice într-un autobuz, în oraşul brazilian Rio de Janeiro, afirmă surse din cadrul serviciilor de securitate citate de site-ul cotidianului O Globo.

Conform autorităților braziliene, atacul a avut loc în zona Galo Branco din Rio de Janeiro la ora locală 6,30 când „teroristul” l-a forţat pe șofer să oprească în timp ce traversa podul.

Supse locale afirmă că suspectul are asupra lui un pistol și a amenințat să incendieze vehiculul, care este parcat aproape la punctul de la mijloc al podului Rio-Niterói.

Se estimează că în autobuz se află cel puțin 16 ostatici. Autobuzul este oprit, iar autorităţile încearcă să negocieze cu atacatorul. Conform unor informații atacatorul pretinde că ar fi un fost polițist militar.

Atacul comis de acesta s-a derulat pe mijlocul podului, unde el a oprit și blocat autobuzul. Încă nu s-a comunicat ce anume dorește atacatorul dar, în urma negocierilor cu auroritățile, acesta ar fi eliberat până acum două femei și un bărbat.

Sheila Sena, purtătorul de cuvânt al Poliției braziliene a declarat: „La început, a spus că este ofițer de la poliția militară și încă negociem pentru eliberarea mai multor ostatici, deoarece încă nu știm care este scopul său real în această situație.”