Evenimentul Zilei > Actualitate > Terenurile vor ramane in topul investitiilor

Terenurile vor ramane in topul investitiilor

Specialistii din domeniul imobiliar considera ca, anul acesta, terenurile raman in topul celor mai profitabile investitii, interesul dezvoltatorilor orientandu-se spre Corbeanca, Otopeni, Balotesti, Buftea, Mogosoaia, Chitila, Sabareni, Dragomiresti, Chiajna, Rosu, Popesti-Leordeni, Pantelimon, Cernica si Afumati.

Potrivit reprezentantilor companiei imobiliare EuroMetropola, in aceste zone, preturile terenurilor variaza intre 20-300 euro/mp. Anul acesta, vor continua achizitiile de terenuri ale fostelor fabrici ce urmeaza sa fie realocate in afara oraselor, dar si loturile recastigate de fostii proprietari in urma retrocedarilor.

„Numarul limitat al acestora, cererea tot mai mare inregistrata in piata, dar si taxa pe valoarea adaugata impusa prin Noul Cod Fiscal vor determina si in anul 2008 o majorare a preturilor pentru terenurile de la nivelul Capitalei”, considera reprezentantii EuroMetropola.

Anul trecut, preturile au crescut cu 15-20 la suta, valoarea medie fiind de 500-2.000 de euro/mp in zonele de est, sud si vest, 1.000-3.500 de euro/mp in zona centrala si 4.000 euro/mp in zona de nord. Acelasi ritm de crestere se va mentine si in 2008, estimeaza analistii imobiliari.

Pentru ca rata de rentibilitate sa fie cat mai mare, dezvoltatorii au vanat suprafetele mari, unde au dezvoltat proiecte mixte, ce au imbinat atat segmentul rezidential si comercial, cat si cel pentru office-building.

 

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: