Mărturisirea a venit în timpul unei audieri în arestul poliției din capitala Suediei.

Rakhmat Akilov, 39 de ani, din Uzbekistan, și-a asumat responsabilitatea pentru atac în care au murit patru oameni și alte zeci de persoane au fost rănite, între care două se află încă în stare critică.

„Poziția sa este că recunoaște crima teroristă și acceptă, așadar, ideea că va fi arestat”, a spus avocatul Johan Eriksson, scrie BBC.

Polițiștii suedezi au explicat că Akilov era cunoscut deja serviciilor secrete. El a fost refuzat la acordarea azilului în Suedia și și-a exprimat simpatia pentru ISIS.

Bărbatul a fugit de la fața locului, după ce a intrat cu camionul în mulțime, deși era acoperit de sânge și bucăți de sticlă și a fost arestat câteva ore mai târziu într-o suburbie a orașului.

Potrivit informațiilor, el are o soție și patru copii în Uzbekistan și a venit în Suedia pentru a câștiga bani pe care să-i trimită acasă. După ce a cerut permis de reședință în 2014, el a fost informat în decembrie 2016 că „are patru săptămâni la dispoziție să părăsească țara”, a spus polițistul Jonas Hysing.

A dispărut, iar în februarie a fost pus oficial pe lista celor căutați.