Joseph Nuth spune că în cazul în care un asteroid se cioncnește cu planeta noastră nu vom supraviețui decât dacă prevenim acest lucru, iar pentru a ne schimba soarta ar trebui să ne pregătim serios pentru un astfel de cataclism.

Omul de știință sugerează că NASA ar trebui să construiască două nave spațiale: o rachetă  de interceptare și o navă de observație. Racheta ar trebui sa fie capabilă să găzduiască la bord o bombă nucleară , informează  Ziare.com.

Mai mult,  NASA trebuie să reducă mult intervalul tipic de cinci ani dintre momentul aprobării misiunii și lansarea acesteia.

"Este imperativ să reducem acest timp de reacție", a precizat Nuth.

"Pentru ca așa ceva să se întâmple, NASA ar trebui să facă o cerere către Congres, pentru aprobarea misiunii. În plus, e nevoie de sume considerabile de bani. Numai pentru producerea unei singure nave, NASA ar avea nevoie de sute de milioane de dolari", mai spune omul de știință.

Oamul de știință spune că un asteroid mare ar provoca un dezastru în rândul populației și a dat un exemplu de acum doi ani când o cometă a trecut pe lângă planeta Marte la o distanță foarte mică de mică: "Cometa fusese descoperită abia cu 22 de luni în urmă. Dacă un astfel de corp cosmic ne-ar amenința, e greu de crezut că avem timp să facem ceva", a avertizat el.