Igon Dodon, președintele Republicii Moldova și-ar fi speriat colegii din partid, spunând că Maia Sandu, prim-ministru dorește să-l nominalizeze pentru funcția de procuror general chiar pe Andrei Năstase, viceprim-ministru, susțin surse din PSRM (Partidul Socialiștilor din Republica Moldova).

Igor Dodon, în negocieri cu Plahotniuc

Președintele Republicii Moldova a decis să negocieze cu oamenii oligarhului Vladimir Plahotniuc din Partidul Democrat condițiile instalării unui guvern minoritar, în frunte cu Ion Chicu, actual consilier al lui Dodon și fost ministrul al Economiei în guvernul Filip.

Tot astăzi, Dodon a avut întrevederi cu șeful Delegației Uniunii Europene în Uniunea Europene în Rep. Moldova, Peter Michalko, cu ambasadorul SUA în Rep. Moldova, Dereck Hogan și cu ambasadorul Rusiei în Rep. Moldova, Oleg Vasnetov.

În ciuda zvonurilor care circulă în Rep. Moldova, Dodon a declarat că susține actualul executiv, însă în anumite condiții: „Instituţia prezidenţială susţine în continuare Guvernul şi majoritatea parlamentară, cu condiţia ca acţiunile unor forţe şi persoane politice să nu depăşească limitele normelor constituţionale”.