A venit vara mai devreme peste Europa. AFLĂ ce temperaturi record s-au înregistrat în aprilie

A venit vara mai devreme peste Europa. AFLĂ ce temperaturi record s-au înregistrat în aprilie

Un val de căldură estivală s-a instalat de ieri în Europa Centrală şi de Est, cu temperaturi record pentru luna aprilie apropiindu-se sau depăşind uneori 30 de grade Celsius, în special în Austria, Germania şi Cehia, informează AFP.

În Austria, temperaturile sunt “extrem de ridicate pentru luna aprilie", a afirmat centrul de meteorologie ZAMG, care a făcut cunoscut că sâmbătă s-au înregistrat 32 de grade Celsius în Austria Inferioară (nord).

Căldura neobişnuit pentru această perioadă a anului se datorează unei mase de aer subtropical din Sahara, a adăugat centrul.

Valul de căldură s-a simţit de asemenea în Ungaria, Slovacia şi Cehia. Praga a bătut sâmbătă recordul de căldură pentru data de 28 aprilie, stabilit acum 212 ani, înregistrând o temperatură de 27,7 grade Celsius, au anunţat autorităţile locale.

Ne puteți urmări și pe Google News

În Polonia, unde perioada de câteva zile libere prilejuită de 1 mai este urmată de sărbătoarea naţională de pe 3 mai, sosirea timpurie a verii este un motiv de bucurie. Ca şi anul trecut, municipalitatea din Varşovia a decis să deschidă pentru acest week-end prelungit trei plaje de-a lungul fluviului Vistula.

În majoritatea teritoriului german s-au simţit de asemenea temperaturi estivale.

La Moscova un nou record de căldura s-a înregistrat la 28 aprilie, cu temperaturi de 25 de grade Celsius, au anunţat serviciile meteo din capitala rusă.

Luna aprilie 2012 ar trebui să fie una dintre cele mai fierbinţi din istoria Moscovei, au precizat serviciile de meteorologie.