Telefonul de la miezul şedinţei

Telefonul de la miezul şedinţei

Premierul a fost întrerupt brutal, în plin elan al discursului, de telefonul unui coleg. Dialogul dintre Ponta şi ţârâitul de neoprit al celularului a deturnat atenţia de la pomenile electorale

Şedinţa de Guvern de ieri, în curgerea ei monotonă, a cunoscut şi un moment vioi. Premierul vorbea de câteva minute bune. Sublinia importanţa vizitei FMI. "Vă rog pe toţi, sub coordonarea vicepremierului (Florin Georgescu - n.r.), să participaţi la toate întâlnirile, să prezentaţi exact situaţiile", a cerut Ponta. El a solicitat maximă concentrare în prezentarea celor două subiecte care frământă USL: scăderea TVA la alimente şi recalcularea pensiilor militarilor. Exact în momentul în care Ponta apăsa mai tare pe cuvinte, încercând să încarce de energie mesajul, să transmită colegilor săi forţă pentru a înfrânge reticenţa FMI la pomenile electorale, s-a auzit ţârâitul nesuferit. Apoi s-a repetat, ca un greier inconştient.

  • Victor Ponta, deranjat de un telefon în şedinţa de Guvern: "Aruncaţi-l, călcaţi-l în picioare, faceţi ceva !"

Premierul e uluit: cine ţârâie în front? Îşi ridică ochii din notiţe şi îl vede pe Chelmu, roşu ca un rac. Sorin Chelmu, secretarul de stat la Agricultură, îi ţine locul lui Daniel Constantin, favoritul lui Voiculescu. "Domnu' secretar de stat...!", mârâie premierul. Ţârâitul continuă, fără să ţină seama de indignarea lui Ponta şi de fâstâceala lui Chelmu. Telefonul se încăpăţânează să nu răspundă la comezi. "Domnu' secretar de stat!", explodează premierul. "Domnu' secretar de stat, aruncaţi-l, călcaţi-l în picioare, faceţi ceva !" Nimeni n-ar vrea să fie în pielea lui Chelmu! Se ridică de pe scaun, cu ochii în telefonul care nu vrea să tacă. "Dumneavoastră, la Agricultură, nu ştiţi să închideţi telefoanele, am înţeles!", şfichiuieşte Ponta. Uşa se trânteşte în urma nefericitului Chelmu cel roşu. "Cred că le-am dat prea mulţi bani la rectificare, d-aia!" CITIŢI ŞI:

  • Şase luni cu USL la guvernare. Ce notă îi daţi Guvernului Ponta?
  • Traian Băsescu cheamă tot guvernul astăzi la Cotroceni. Cum a reacţionat premierul Victor Ponta
  • Ponta despre ipoteza Videanu-premier: Totuşi nu facem "hoţi-land" aici! VEZI cum a reacţionat Videanu | VIDEO
  • Cel mai bun ministru din Guvernul USL este FMI

Ne puteți urmări și pe Google News