Telefoanele mobile, interzise în şcoli. Măsură radicală, impusă în Educație

Telefoanele mobile, interzise în şcoli. Măsură radicală, impusă în Educație Telefoane la elevi. Sursa foto: dreamstime.com

Telefoanele mobile au fost interzise în şcolile din Marea Britanie. Pentru a pune în aplicare interdicția a fost publicat și un ghid pentru directorii din școli, scrie The Guardian.

Telefoanele mobile au fost interzise în şcolile din Anglia. Guvernul a luat decizia care le permite directorilor să interzică utilizarea acestor dispozitive inclusiv în pauze. Guvernul britanic s-a bazat pe mai multe studii privind impactul lor asupra copiilor, încă de la vârste fragede.

Telefoanele mobile, interzise în şcoli: Te duci la școală să înveți

Ofcom, autoritatea de reglementare a comunicațiilor din Marea Britanie, a estimat că 97% dintre copiii cu vârste de până la 12 ani au propriul telefon mobil. Utilizarea lui la școală alimentează fenomene precum bullying-ul onlie. De asemene, contribuie la distragerea atenției și la perturbarea activității la clasă.

Anul trecut, UNESCO a cerut ca smartphone-urile să fie interzise în școli, deoarece s-a demonstrat că acestea sunt legate de reducerea performanțelor educaționale și că timpul excesiv petrecut în fața ecranului are un impact negativ asupra stării generale a copiilor.

Ne puteți urmări și pe Google News

Elevii vor preda smartphone-urile la intrarea în şcoală

Școlile vor fi sprijinite să interzică utilizarea telefoanelor mobile prin diferite abordări. Una dintre ele va fi predarea dispozitivelor la intrarea în şcoală și păstrarea acestora, în condiții de siguranță.

„Școlile sunt locuri în care copiii învață, iar telefoanele mobile reprezintă, cel puțin, o distragere nedorită a atenției în clasă. Le oferim profesorilor noștri care muncesc din greu instrumentele necesare pentru a lua măsuri care să contribuie la îmbunătățirea comportamentului și pentru a le permite să facă ceea ce știu să facă cel mai bine: să predea”, a declarat Gillian Keegan, secretarul britanic pentru educație.

Gillian Keegan: „Te duci la școală, te duci să înveți, te duci să creezi acele prietenii, te duci să vorbești cu oamenii și să socializezi și te duci să te educi – nu te duci să stai pe telefonul mobil sau să trimiți mesaje”.

Elevii nu mai au voie să folosească telefoanele în timpul orelor și nici să fumeze la școală. Noul amendament adus Legilor Educaţiei | Digi24Telefoanele mobile, interzise în şcoli. Sursa foto. Pixabay

Telefoanele mobile, fără internet pentru tinerii sub 16 ani

Există, de asemenea, o îngrijorare mai largă cu privire la utilizarea telefoanelor de către copii și la conținutul dăunător pe care îl pot accesa. Esther Ghey, mama adolescentei ucise Brianna Ghey, a cerut companiilor de tehnologie ca persoanele sub 16 ani să nu mai poată accesa rețelele de socializare.

Ghey a susținut, de asemenea, ca producătorii de telefoane să facă produse specifice pentru tinerii sub 16 ani, care îi împiedică să acceseze conținut dăunător, după ce a reieșit că ucigașii fiicei ei au văzut materiale violente înainte de crimă.

„Avansul în lumea digitală de astăzi oferă oportunități imense. Dar acest lucru nu trebuie să se facă în detrimentul bunăstării sau al educației copiilor noștri. De aceea, am adoptat o legislație de vârf la nivel mondial pentru a face din Regatul Unit cel mai sigur loc din lume pentru tinerii care se află online”. Este anunţul făcut de secretarul britanic pentru Tehnologie, Michelle Donelan, potrivit theguardian.