Evenimentul Zilei > Actualitate > Țeapa care ia amploare în online. Datele personale, în pericol!
Țeapa care ia amploare în online. Datele personale, în pericol!

Țeapa care ia amploare în online. Datele personale, în pericol!

O mare țeapă circulă în acest moment în spațiul virtual. Mai exact, este vorba despre o tentativă de phishing online, prin care românii sunt îndemnați să deschidă un fișier malițios. 

Mailul suspect vine din partea unui destinatar care folosește o falsă identitate, a Băncii Transilvania. Prin mesajul respectiv este trimis un fișier malițios, care în momentul în care este deschis, face ca toate datele din device să fie preluate de hackeri.

Atacul hackerilor a fost identificat de către un client al băncii, care a publicat mai multe imagini pe rețelele sociale cu tentativa infractorilor cibernetici.

Pentru a nu pica în capcanele hackerilor și a păstra în siguranță informațiile personale, Banca Transilvania recomandă următoarele:

  • nu accesa link-uri din mailuri nesolicitate sau trimise de către persoane necunoscute, în special cele care par să fie trimise din partea instituției bancare;
  • nu accesa și nu descărca fișiere atașate, primite în astfel de e-mailuri;
  • accesează BT24 Internet Banking doar de pe adresa web a instituției bancare sau prin introducerea adresei în bara de adresă din cadrul browser-ului, folosind întotdeauna tastatura și nu un link;
  • asigură-te că ai instalate soluții anti-virus și anti-spyware, iar acestea sunt actualizate regulat;
  • nu salva elementele de autentificare în aplicația Internet Banking în memoria calculatorului;
  • stabilește o parolă de complexitate ridicată (să conțină litere mici, mari, numere și caractere speciale) și schimb-o periodic.

Cum procedează hackerii (foto)