În perioada 20 noiembrie 2014 – 2 ianuarie 2015, sub coordonarea de specialitate a Direcţiei de Poliţie Transporturi din cadrul I.G.P.R., poliţiştii au acţionat, la nivel naţional, în zona aeroporturilor, porturilor, şi gărilor, pentru verificarea autovehiculelor care efectuează transport în regim de taxi.

Poliţiştii au controlat 9.279 de autoturisme, iar în urma neregulilor constatate au fost constatate 13 infracţiuni şi au fost aplicate 3.893 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 726.484 de lei.

Dintre sancţiunile aplicate, 3.285 au fost pentru abateri prevăzute de O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, 626 pentru încălcarea prevederilor Legii 38/2003 privind transportul în regim de taxi şi în regim de închiriere şi 155 la Legea 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice.

Ca măsură complementară, poliţiştii au ridicat 25 de licenţe de transport, au retras 122 de certificate de înmatriculare şi au reţinut 9 permise de conducere, în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce pe drumurile publice.

Într-unul dintre cazuri, poliţiştii din cadrul S.R.P.T. Brașov au întocmit un dosar penal în cadrul căruia se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de evaziune fiscală, faţă de 4 persoane, respectiv 3 administratori ai unor firme de taximetrie şi o persoană bănuită că ar fi iniţiat şi gestionat sistemul de fraudare a aparatelor de taxat.

Cei 4 au fost reţinuţi pentru 24 de ore de poliţişti, fiind prezentaţi ulterior magistraţilor, care au dispus măsura arestului la domiciliu faţă de cei 3 administratori şi controlul judiciar faţă de cealaltă persoană.

De asemenea, față de 161 de șoferi de taxi s-a dispus începerea urmăririi penale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de evaziune fiscală, respectiv complicitate la evaziune fiscală.

Prejudiciul cauzat statului este de aproximativ 1.000.000 de euro.

 

Te-ar putea interesa și: