Evenimentul Zilei > Actualitate > Taxiul ZBURATOR care va pune capăt ambuteiajelor din marile orașe – FOTO
Taxiul ZBURATOR care va pune capăt ambuteiajelor din marile orașe – FOTO

Taxiul ZBURATOR care va pune capăt ambuteiajelor din marile orașe – FOTO

Nimic nu este mai enervant decât să stai într-un ambuteiaj în drum spre muncă. Din păcate se întâmplă des, mai ales în marile orașe ale lumii și în astfel de cazuri doar un vehicul care zboară peste cârdul de mașini înghesuit pe bulevard ar putea să te salveze să ajungi la timp la serviciu.

Însă un taxi cu un design incredibil ar putea să rezolve și acest lucru. Și asta, mai repede decât ne-am imaginat.

Pop.Up, taxiul capabil să ruleze pe șosea ca un automobil normal dar și să zboare, ar putea fi soluția de a scăpa de arterele congestionate din oraș.

Autovehiculul este la stadiul de prototip, dar dacă va fi lansat în serie ar putea să salveze ore de nervi și stres pe care le pierdem inutil mergând spre locul de muncă.

Taxiul este capabil să se ridice în aer din poziție verticală, ceea ce îi permite să părăsească cu ușurință o stradă aglomerată și să zboare pe deasupra ei când este nevoie.

Mașinăriei i se poate atașa un set de elice acționate de două motoare electrice care o transformă din taxiu în elicopter.

Deși pare un vehicul desprins din filmele ștințifico-fantastice, prototipul lansat de Airbus în colaboare cu ItalDesign are toate șansele să devină realitate.

Clinții vor putea să programeze o călătorie cu Pop.Up prin intermediul unei aplicții ușor de folosit, iar în funcție de ora la care se va programa calatoria, aplicația va recomanda clientului ce tip de transport să aleagă: pe șosea sau prin aer.