Circulaţia a fost blocată timp de trei ore din cauza protestului taximetriştilor, în zonă având voie să circule doar mijloacele de transport în comun. Șoferii de taxi sunt nemulţumiți de concurenţa pe care le-o fac platformele de ride-sharing.

Mircea Manolache, preşedintele COTAR, acuză că platformele de ride-sharing ar face evaziune fiscală.

„La nivel naţional sunt 15.000 de utilizatori. Asta ar însemna aproape un milion de euro încasări zilnice. Ştim cu toţii că orice agent economic care acţionează pe raza judeţului sau a ţării este nevoit să plătească TVA, impozit pe profit, carte de muncă şi toate celelalte taxe care sunt prevăzute în Ordonanţa 49. Cu alte cuvinte, cam 60% din încasări ar trebui să meargă în bugetul local, bugetul central”, a spus Manolache.

„Sunt convins că această activitate de transport e susţinută de cei care ar trebui să ne reprezinte”, a mai acuzat șeful COTAR. El acuză că premierul Orban ar fi „tolerant” față de această activitate.

Taximetriștii ar vrea ca toate instituţiile statului să-și petreacă vremea, zilnic, controlându-i pe cei care lucrează cu platformele de ridesharing.