Evenimentul Zilei > Actualitate > Taximetriştii Capitalei, supăraţi pe ilfoveni
Taximetriştii Capitalei, supăraţi pe ilfoveni

Taximetriştii Capitalei, supăraţi pe ilfoveni

Aproximativ cinci sute de taxiuri au claxonat ieri, în faţa Palatului Parlamentului, în semn de protest faţă de „piraţii” din oraşele din jurul Bucureştiului, care le fură clienţii.

„Apăsaţi pe claxoane ca la înmormântare, s-ar putea să fie ultima noastră strigare”, a îndemnat cineva de la microfon. Protestatarii s-au plâns că taximetriştii din provincie vin şi-şi practică meseria în Capitală, furându-le astfel pâinea de la gură.

Pe lângă cele 9.500 de taxiuri autorizate, care funcţionează în Capitală, mai sunt aproximativ 4.500 de taximetrişti veniţi din Ilfov sau oraşele limitrofe, potrivit protestatarilor.

Printre firmele care, deşi au obţinut autorizaţie de funcţionare pentru Ilfov, vin şi în Bucureşti, se numără „Metropola”, „Modern”, „Pelicanul” şi„Taxi200”. „Sunttaximetrişti care nu plătesc taxe, firme care angajează fără carte de muncă”, a declarat taximetristul Bogdan Dincă. Protestatarii au cerut autorităţilor să înăsprească controalele şi să desfiinţeze dispeceratele firmelor de taxi din Ilfov, care funcţionează ilegal pe raza municipiului Bucureşti.

Tot odată, ei s-au mai plâns de lipsa locurilor de „aşteptare-client” şi de amenzile pe care le primesc de fiecare dată când sunt nevoiţi să parcheze într-un loc interzis. Protestatarii au mai cerut permiterea accesului tuturor taximetriştilor pe aeroporturile Otopeni şi Băneasa, şi nu doar a unei anumite firme.

Primăria Capitalei a replicat, printr-un comunicat, în care a arătat că în ultima lună a controlat 4.683 de taxiuri şi a întocmit 1.638 de procese-verbale de constatare şi de sancţionare a contravenţiilor.