Evenimentul Zilei > Actualitate > Taxa auto şi pentru maşinile cu numere bulgăreşti
Taxa auto şi pentru maşinile cu numere bulgăreşti

Taxa auto şi pentru maşinile cu numere bulgăreşti

Revista presei.

Libertatea

Taxa auto şi pentru maşinile cu numere bulgăreşti

Guvernanţii se gândesc să-i oblige pe românii care şi-au înmatriculat maşinile în Bulgaria să plătească taxa auto de poluare. Măsura ar aduce mai mulţi bani la bugetul de stat.

Ministrul mediului, Nicolae Nemirschi, vrea să aducă bani la buget“Maşinile înmatriculate în Bulgaria sunt nişte hârburi, care poluează. Îmi pare rău dacă se vor supăra pe mine cei care deţin maşini cu numere bulgăreşti, însă cred că reprezintă 3% din totalul posesorilor auto”, a afirmat ministrul mediului Nicolae Nemirschi.

Adevărul

Cad baronii de la Gorj

Ionel Manţog (52 de ani) a fost demis, ieri, din funcţia de director general al Complexului Energetic Turceni. El fusese numit în această funcţie de ministrul Economiei, Adriean Videanu, cel care, în ciuda afacerilor dubioase şi a dosarelor penale ale lui Manţog, declara despre acesta că „este un profesionist de care sistemul energetic are nevoie“.

Tot ieri, un alt baron de Gorj, Nicolae Mischie (64 de ani), a fost condamnat la trei ani şi jumătate de închisoare, cu executare. Demiterea lui Ionel Manţog din funcţia de director general al CE Turceni a fost determinată de dosarele penale în care acesta e cercetat şi trimis în judecată. Conform unor surse din ministerul Economiei, în ultima perioadă, Adriean Videanu a fost supus unor presiuni politice din partea unor lideri ai coaliţiei aflate la guvernare, care au cerut plecarea lui Manţog din fruntea CE Turceni, ca urmare a materialelor apărute în presă privind istoria acestui personaj.

Cotidianul

Metrul pătrat de apartament nou în centru s-a ieftinit cu mii de euro

Apartamentele noi în Capitală, situate în ansambluri rezidenţiale, au scăzut la preţ cu până la 25%, din iunie anul trecut până în prezent.

Preţurile apartamentelor noi au scăzut mult la preţ, dar clienţii nu se hotărăsc să încheie tranzacţii, preferă să aştepte, în speranţa că preţurile se vor deprecia şi mai mult. „Pe segmentul locuinţelor noi, începând cu luna iunie, preţurile au scăzut cu 15-25%, pe fondul lipsei instrumentelor financiar-bancare“, arată o analiză a companiei imobiliare EuroMetropola.

România Liberă

Masca lui Obama, obiect interzis

Un copil de clasa a V-a dintr-o scoala din Portland a fost cenzurat de directorul scolii, interzicandu-i-se satira imaginata pentru un spectacol de tinere talente in care acesta purta o masca reprezentandu-l pe presedintele Barack Obama. Show-ul tanarului de origine romana Dru Lechert-Kelly, adoptat la varsta de un an de un cuplu gay, a fost considerata "nepotrivita si potential ofensatoare", scrie cotidianul The Oregonian.

In varsta de numai 11 ani, Dru Lechert-Kelly, elev in clasa a V-a la scoala primara Llewellyn din Southeast Portland, imbracat elegant, in costum bleumarin, cu cravata rosie si pantofi negri, cu o masca ce il reprezenta pe Barack Obama, ar fi cantat si dansat pe melodia "I Can Do Whatever I Like", o gluma inofensiva la adresa presedintelui, populara pe YouTube. Melodia a fost lansata in urma cu patru luni si astazi a ajuns la peste 9,2 milioane de vizionari. Interpretul cantecului original (Alphachat) a aparut ieri, tot pe YouTube, sa-l sustina pe tanarul Dru.

Ziua

Executorii se imbogatesc

Senatorul Iulian Urban, fon­datorul firmei "Urban si Aso­ciatii", specializata in recu­perarea debitelor, afirma ca, de multe ori, bancile sunt indiferente fata de pretul la care se vinde un imobil.

"Bancherii nu au interesul sa obtina un pret bun din licitatie. Daca se vinde cu nimica toata, ei urmaresc alte bunuri ale datornicului. Banca are interes. Daca are o creanta de 60.000 de euro, iar apartamentul se vinde cu 20.000 de euro, la restul sumei curg dobanzi si penalitati pana se reface suma la loc. Astfel ca ii poate lua omu­lui si celelalte bunuri. Daca nu mai are bunuri, plateste in­treaga viata o parte din salariul pe care il obtine", spune Urban.

Gândul

România are comisar pentru balene. Pe ce se cheltuie 12.000 de euro

România va plăti 11.737 euro (10.828 de lire sterline) drept contribuţie financiară la bugetul Comisiei Internaţionale privind Reglementarea Vânării Balenelor, din bugetul pe acest an al Ministerului Mediului, rezultă dintr-o hotărâre aprobată recent de Guvern.

Din suma totală, 4.225 de euro (3.898 lire sterline) reprezintă echivalentul contribuţiei pentru anul financiar 2007-2008, iar 7.512 euro (6.930 lire sterline) vor fi achitate pentru anul financiar 2008-2009, relata, ieri, agenţia Mediafax. Cotidianul Gândul a încercat să afle de ce autorităţile române au considerat necesară aderarea României la o astfel de structură internaţională, în condiţiile în care în Marea Neagră nu găzduieşte astfel de mamifere cetacee foarte mari.

Jurnalul Naţional

De ce nu l-a scăpat ADN-ul şi pe Romulus Mailat?

O nouă teorie în cazul violului petrecut de Ziua Îndrăgostiţilor – agresorii ar putea fi aceiaşi care au omorât-o pe Giovanna Reggiani. Pentru acea crimă a fost condamnat Romulus Mailat, pe care jurnaliştii de la Il Msessagero nu-l mai numesc "rom" sau "român", ci "zingaro" (ţigan).

Cercetările în cazul violului din parcul Caffarella, unde o adolescentă italiancă a fost violată în urmă cu o lună, par să ducă spre Tor di Quinto, locul unde a fost ucisă Giovanna Reggiani, pentru moartea căreia a fost condamnat Romulus Mailat. Două persoane din fosta tabără obişnuiau să frecventeze aceleaşi locuri cu Loyos Isktoika, acuzat iniţial de violarea adolescentei italiencei, dar disculpat de ADN, a anunţat presa italiană. Loyos a declarat, în ziua când a fost prins, că el a violat-o pe fată, dar apoi şi-a retras mărturia.