Prin acest proiect, locuitorii din comunităţile izolate ar urma să beneficieze de asistenţă medicală de înaltă clasă, oferită prin consultaţii date pe internet, în timp real, de mari specialişti din ţară.
„Este un proiect de telemedicină, ceva nou în România, pentru prima oară aplicat. Medicii de familie din satele dumneavoastră vor comunica prin e-mail şi prin Skype cu specialişti de înaltă clasă din ţară, pentru a decide rapid soarta unui bolnav din localitate. Vor veni dotări speciale şi se va comunica din localitate, cu bolnavul alături, în timp real, prin Skype, cu mari specialişti din România, în baza unor contracte speciale, iar diagnosticul va veni rapid, ca şi când bolnavul ar fi acolo, lângă specialist. E un lucru extraordinar, eu m-am angajat că îl implementăm, nu am zis nu, pentru că mi-a plăcut foarte mult ideea”, a declarat Mortu, informează www.agerpres.ro.

Preşedintele CJ a precizat că, în câteva zile, vor fi chemaţi la o discuţie pe această temă toţi medicii de familie din judeţ, iar proiectul ar putea deveni funcţional începând cu luna martie a anului viitor.