Acum că noul coronavirus și-a mai pierdut din forță și vremurile par să se mai relaxeze, am revenit la rețete testate în trecut, ușor de făcut, gustoase, cu ingrediente benefice organismului.

Pentru că renunțăm la orice, dar nu și la dulciuri, soția a pregătit o tartă cu cremă de avocado și lămâie, rețetă pe care am decis să o împart și cu voi. Prăjitura este după o rețetă raw-vegan, dar este recomandată tuturor.

Iată ce trebuie sa faceti: În primul rând verificați dacă aveți o tavă detașabilă, de tort, cu diametrul de 18 cm. Dacă aveti una obișnuită, de 26 cm, vă recomand să dublați cantitățile. Tava se tapetează cu hârtie de copt si se dă deoparte.

Între timp, folosind robotul, mărunțiti 100 gr de nuci sau nuci pecan. Noi am folosit nuci obișnuite, pe care le-am copt un pic, în prealabil. Adăugați în vasul robotului, peste nucile mărunțite, 150 gr de curmale fără sâmburi după ce, mai întâi, le-ați înmuiat timp de aproximativ 3 ore într-un vas cu apă călduță. Scopul este să se hidrateze.

Mai puneți, apoi, 30 de grame fulgi de cocos, 35 grame de ulei de cocos (topit, nu în formă solidă, așa cum îl găsiți în comerț) și 30 gr de cacao.

Mixati totul bine si turnati amestecul rezultat în tava tapetata cu hartie de copt. Presați și nivelați compoziția, folosind o lingură.

Acesta este blatul pe care trebuie să-l puneți în frigider ca să se răcească.

Cum se prepară crema de avocado

Între timp, va ocupați de cremă. Pentru aceasta aveți nevoie, în primul rând de 6 fructe de avocado. Este important să vă asigurați că sunt coapte (le testați să nu fie tari, ci mai moi).

Tăiați fiecare avocado în două jumătăți, în jurul sâmburelui, scoateți miezul verde și cremos și puneți-l intr-un blender. Adăugați zeamă de la două lămâi (pentru o cremă și mai aromată puteți folosi lime), 90 gr de ulei de cocos topit și 125 grame de îndulcitor.

Se mixează bine totul, până ce compoziția se transformă într-o cremă omogenă.

Scoateți blatul de nuci și curmale din frigider și adăugați peste el crema de avocado.

Nivelati crema și acoperiți cu o folie de plastic. Băgați tava înapoi în frigider și lăsați peste noapte să se închege.

O prăjitură care merge cu o cafea aromată

A doua zi dimineață, faceți o cafea aromată. Apoi scoateți tarta cu cremă de avocado din frigider, tăiati o felie si puneti-o alături pe o farfurie.

Vă recomand să le savurați împreună, în vreme ce lecturați presa și vă bucurați de primele momente ale zilei.

Și încă ceva, este bine ca în fiecare zi, mai ales acum, în această perioadă, să încercați să faceți mai multă mișcare să vă hrăniți sănătos, să petreceți mai mult timp cu familia și prietenii, bineînțeles cu respectarea restricțiilor privind distananțarea socială.

Bucurați-vă de viata în stilul vostru, pentru ca tot efortul din timpul izolării să nu fi fost în zadar.