Ţările ARABE au mai lovit o dată în ISRAEL prin UNESCO

Ţările ARABE au mai lovit o dată în ISRAEL prin UNESCO

UNESCO a adoptat o nouă rezoluţie prin care nu recunoaşte autoritatea Israelului asupra Ierusalimului.

Autorităţile israeliene au denunţat caracterul părtinitor al rezoluţiilor organismului ONU pentru cultură, ştiinţă şi educaţie - UNESCO iniţiate de ţările arabe împotriva Israelului şi faptul că UNESCO susţine o campanie prin care se neagă legătura de mii de ani a poporului evreu cu locurile sfinte din Ierusalim.

Numărul susţinătorilor pentru deciziile absurde ale UNESCO, organizaţie pentru cultură, ştiinţă şi educaţie, s-a redus, a declarat premierul Benjamin Netanyahu. Astăzi, mai multe ţări se abţin sau susţin Israelul decât cele care se opun Israelului.

Anul trecut, UNESCO a votat că evreii nu au nicio legătură cu Muntele Templului din Ierusalim, unde, în urmă cu 3.000 de ani, Solomon a construit Templul Evreilor, a explicat Netanyahu după votul Consiliului Executiv de la UNESCO. 10 ţări au votat împotrivă, 26 s-au abţinut sau au absentat şi doar 22 de ţări au votat în favoarea rezoluţiei care neagă autoritatea Israelului asupra Ierusalimului.

Ne puteți urmări și pe Google News

Spre deosebire de rezoluţiile anterioare, se recunoaşte importanţa Oraşului Vechi pentru cele trei religii monoteiste. Ambasadorul Israelului la ONU, Danny Danon, a declarat că decizia UNESCO este înşelătoare şi încearcă să conteste legătura dintre Israel şi Ierusalim, care va rămâne capitala istorică şi veşnică a poporului evreu.