Evenimentul Zilei > Politica > Tăriceanu: „Trebuie să RENUNȚĂM complet la venitul minim garantat”
Tăriceanu: „Trebuie să RENUNȚĂM complet la venitul minim garantat”

Tăriceanu: „Trebuie să RENUNȚĂM complet la venitul minim garantat”

Preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a spus astăzi că ar trebui să se renunţe "complet" la acordarea venitului minim garantat, care, în opinia sa, este " o invitaţie la nemuncă".

"Trebuie să renunţăm complet la venitul minim garantat care este o invitaţie la nemuncă, mai ales în contextul în care în România în momentul de faţă este criză de forţă de muncă, sunt societăţi comerciale, întreprinzători care merg să aducă forţă de muncă din ţările vecine. Nu putem (…) să îi lăsăm pe unii să stea acasă pe venitul minim garantat, în loc să se ducă la muncă. Eu cred că şi din punct de vedere, dacă vreţi, al demnităţii individuale a fiecăruia, e preferabil să câştigi un ban muncit decât să stăm cu mâna întinsă să primeşti un ajutor de la stat", a spus Tăriceanu la Parlament, citat de Agerpres. 

Întrebat dacă a discutat cu reprezentanţii PSD despre această propunere, Tăriceanu a răspuns: "Este o propunere pe care noi o avansăm şi sunt convins că şi colegii de la PSD vor analiza cu toată obiectivitatea. În economie avem nevoie de forţă de muncă", a precizat preşedintele ALDE

 

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: