„Toader a făcut multe lucruri, hai să ne aducem aminte, niciun ministru în ultimii 10 ani nu a avut curajul să îi clintească un fir de păr lui Codruța Kovesi. Sau, cum a fost mai recent, cererea de revocare pentru stimabilul domn Augustin Lazăr care, sigur, nu a fost semnată de președinte, dar ministrul a întreprins aceste gesturi, pe care eu le-aș califica drept justificate și curajoase. Că poate justificare ar fi fost și în trecut doar că nu a avut nimeni curajul.

Sigur, i se reproșează anumite lucruri, am văzut declarațiile domnului Dragnea, am văzut doamne Dăncilă.”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu.

„Tudorel Toader a făcut lucruri pe care cei din Opoziție le-au calificat ca fiind prea abrupte, prea repede și prea mult. Cei din Majoritate au spus exact invers: că a fost prea lent și a făcut prea puțin. E foarte greu să împaci pe toată lumea”, a adăugat acesta. 

„Eu nu cred că se poate vorbi despre o lipsă de curaj a lui Toader care a luat decizia să o revaoce pe Kovesi și pe Lazăr. De ce? Pentru că articolele de cod penal și de cod de procedură penală de care discutam, sunt cele care au fost declarate de CCR ca fiind constituționale și celelalte articole din proiectul de lege care nu au fost atacate la Curte. Eu cred că este altceva.(…) În străinătate s-a creat o anumită percepție că există o anumită înclinare a Guvernului.”, a adăugat președintele ALDE.

Declarațiile vin în contextul în care CEx a PSD a decis, miercuri, să îi retragă sprijinul politic ministrului Justiției, Tudorel Toader, ca ulterior premierul Viorica Dăncilă să trimită propunerea de schimbare a acestuia președintelui Klaus Iohannis. 

 

Te-ar putea interesa și: