Evenimentul Zilei > Politica > Tăriceanu dezvăluie scopul anticipatelor. Urmează zile grele pentru pensionari și angajați
Tăriceanu dezvăluie scopul anticipatelor. Urmează zile grele pentru pensionari și angajați

Tăriceanu dezvăluie scopul anticipatelor. Urmează zile grele pentru pensionari și angajați

Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a transmis un mesaj îngrijorător care îi vizează pe salariați, pensionari și elevi.

Printr-o postare pe Facebook, prin care, printre altele, îi acuză pe liberali de un „cinism nemaîntâlnit în politica românească a ultimilor 100 de ani”, Călin Popescu Tăriceanu susține că scopul anticipatelor este de a „consfinți o majoritate care să pună capăt calendarului de mărire a pensiilor, alocațiilor și salariilor, precum și de a demara alte măsuri de austeritate”.

Mai jos redăm câteva fragmente din textul scris de Călin Popescu Tăriceanu:

„Astăzi încep, în comisiile de specialitate ale Parlamentului, audierile candidaților de miniștri din guvernul Ludovic Orban II. Dacă ați crezut că dărâmarea guvernului PSD de către cei care l-au susținut a fost cel mai penibil moment din politica post-decembristă, așteptați să vedeți spectacolul din zilele care urmează. Aceiași candidați care în urmă cu 3 luni veneau în fața parlamentarilor să-i convingă de faptul că sunt potriviți să conducă destinele românilor vor veni, în zilele care urmează, să ne convingă de faptul că nu sunt buni de nimic și în consecință nu ar trebuie votați. Noaptea minții, nu altceva!

Nimeni nu a putut să răspundă ce este în spatele acestui circ creat de președinte și PNL. Nu poate nimeni să dea un răspuns logic acestei obsesii pentru alegeri anticipate, pentru că nimeni nu mai crede că doar disperarea de a câștiga câteva locuri suplimentare în Parlament stă la baza sacrificării creșterii economice, a stabilității politice și economice. Pare că e mai mult decât atât, și înclinăm cu toții să credem asta în condițiile în care niciun lider al partidului de guvernământ sau purtătorul său oficial de cuvânt, președintele Iohannis, nu ne spune care sunt măsurile pe care nu le pot lua acum, dar vor putea să le ia după alegerile anticipate.

În lipsa acestor răspunsuri nu pot să nu mă gândesc că scopul principal al anticipatelor este de a consfinți o majoritate care să pună capăt calendarului de mărire a pensiilor, alocațiilor și salariilor, precum și de a demara alte măsuri de austeritate”.

Pe lângă acestea, politicianul a precizat că ALDE a votat învestirea guvernului Orban I cu credința că România are nevoie de un guvern care să păstreze creșterea economică, să continue investițiile în infrastructură, să acceseze fondurile europene.

El a conchis că ALDE nu va participa „la șarada guvernului Orban II” și că va arăta „tot atâta interes față de audierile sau votul din Parlament, pe cât interes arată ei (n.r. PNL) poporului român”.