Tăriceanu, dezamăgit de Băsescu

Tăriceanu, dezamăgit de Băsescu

Premierul le-a spus miniştrilor, în şedinţa de Guvern de astăzi, că este extrem de dezamăgit de atitudinea "pur politicianistă" a şefului statului, în cazul taxei auto, apreciind că aceasta afectează negocierile Guvernului cu reprezentanţii Comisiei Europene. Mai mult, şeful Executivului a negat acuzaţiile aduse de Traian Băsescu în scrisoarea pe care i-a adresat-o ieri şi prin care îi cere eliminarea taxei de primă înmatriculare.

"Prin atitudinea pe care preşedintele o adoptă, negocierile premierului cu Comisia Europeană vor fi puternic afectate. În loc ca noi să fim solidari în ceea ce priveşte interesul României şi al românilor, exprimăm poziţii de acest fel. Demersul preşedintelui este pur politicianist şi de interes electoral", a precizat premierul.

Afirmaţiile lui Tăriceanu vin după ce ieri Traian Băsescu i-a trimis o scrisoare, în care îi cerea să anuleze prin ordonanţă de urgenţă taxa auto. De asemenea, preşedintele îl acuză pe şeful Executivului că prin aplicarea unor astfel de măsuri îi desconsideră pe români.            În replică, Tăriceanu a afirmat că Băsescu este în căutare de "voturi ieftine" şi nu a înţeles importanţa taxei auto, arătând că îi va solicita şefului statului să nu îi mai trimită scrisori, pe care oricum le vede la televizor.

Cu scuterul la Guvern

Îmbrăcat la costum, purtând cască de protecţie, Călin Popescu Tăriceanu a ajuns la serviciu cu o oră înaintea şedinţei de Guvern, programată pentru această dimineaţă.

Tăriceanu a ales să nu folosească intrarea principală de la Guvern, ci una lăturalnică, ferită de ochii presei, transmite Realitatea. Premierul este un împătimit al sporturilor cu motor, dar şi un motociclist cu experienţă.

În urmă cu doi ani, Tăriceanu a avut un accident în timp ce conducea un bolid Harley Davidson, în urma căruia a suferit o intervenţie chirurgicală la genunchi.

Citiţi şi "Taxa auto, atacată la Cotroceni"!

Ne puteți urmări și pe Google News