Evenimentul Zilei > Politica > Tăriceanu, CONTRAZIS de un senator PSD: Nu m-aș fi așteptat
Tăriceanu, CONTRAZIS de un senator PSD: Nu m-aș fi așteptat

Tăriceanu, CONTRAZIS de un senator PSD: Nu m-aș fi așteptat

Senatorul PSD Gabriela Creţu a declarat astăzi că nu se pune problema desfiinţării venitului minim garantat, după ce preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a spus că ar trebui să se renunţe "complet" la acordarea venitului minim garantat, care, în opinia sa, este " o invitaţie la nemuncă".

"Domnul Tăriceanu este un om de dreapta, observ chiar de dreaptă radicală, ceea ce nu m-aş fi aşteptat. PSD e un partid, cum îi spune şi numele, social – democrat, care identifică drept una din principalele probleme, dacă nu principala problemă, a României şi nu doar a României, din păcate, şi a Uniunii Europene, inegalitatea. Măsurile noastre, în genere, sunt menite să ofere soluţii pentru această problemă, deci nu se pune problema desfiinţării venitului minim garantat, cu atât mai mult cu cât chiar acum am discutat cu vicepreşedintele Comisiei Europene, ne aşteptăm la o lume hiper – tehnologizată în care, din păcate, cel puţin pentru o bucată de vreme, nu fiecare va avea acces pe termen scurt la un loc de muncă. Facem toate eforturile să creăm locuri de muncă astfel încât cei care sunt capabili să lucreze să aibă unde să muncească, să-şi câştige pâinea, să aibă şi un sens al vieţii. A avea o profesie sau a avea o slujbă nu înseamnă doar să câştigi o sumă de bani, înseamnă să fii cineva în societate, să ai un loc al tău", a spus Creţu, la Parlament, întrebată ce părere are PSD despre propunerea lui Călin Popescu-Tăriceanu de a se elimina venitul minim garantat, citată de Agerpres.

Ea a adăugat că această propunere nu a fost făcută oficial, iar dacă va fi se va discuta în coaliţia de guvernare.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.