Evenimentul Zilei > Politica > Tăriceanu ÎL CONTRAZICE pe Dragnea: Încă nu am luat hotărârea să sesizez CCR
Tăriceanu ÎL CONTRAZICE pe Dragnea: Încă nu am luat hotărârea să sesizez CCR

Tăriceanu ÎL CONTRAZICE pe Dragnea: Încă nu am luat hotărârea să sesizez CCR

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a susținut, astăzi, că nu a luat hotărârea să sesizeze Curtea Constituţională privind un conflict între Guvern şi DNA.

Întrebat dacă a luat decizia să sesizeze CCR cu un conflict între Guvern şi DNA după solicitările în privinţa celor doi miniştri, Tăriceanu a precizat că „Nu am luat o astfel de hotărâre, dar pot să vă spun că am cerut serviciilor din cadrul Senatului, celor care sunt specialişti în drept constituţional, să facă o analiză, ceea ce ştiu că s-a făcut şi la nivelul Guvernului, pentru a constata dacă există o bază solidă pentru sesizarea Curţii Constituţionale în privinţa unui potenţial conflict între Guvern şi DNA”, potrivit agerpres.ro.

Tăriceanu a subliniat că, la momentul la care OUG 13 a fost investigată de DNA, a decis sesizarea Curţii Constituţionale în numele Senatului. „La fel, aceste chestiuni cred că ne privesc pe toţi cei care suntem cu funcţii de responsabilitate la nivelul Parlamentului pentru a decela mai bine care sunt responsabilităţile noastre, adică şi ale Parlamentului şi ale Guvernului, cât şi ale Ministerului public”, a adăugat Tăriceanu.

El a spus că se va lua o decizie numai după ce va primi concluziile acestei analize și după ce va discuta cu colegii din coaliţie.

Întrebat dacă există varianta ca Guvernul şi Senatul să facă sesizări în paralel pe această temă, Tăriceanu a răspuns că „Nu ştiu dacă până în prezent a existat o practică de acest gen. Sigur că o să putem să discutăm să ne sfătuim care este calea cea mai bună de urmat”.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, a anunţat, astăzi, că preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, intenţionează să facă sesizarea ce urmează să fie transmisă CCR pentru a se stabili dacă procurorii pot ancheta hotărâri de Guvern.

„Cred că sesizarea o va face domnul preşedinte Tăriceanu. Nu ştiu ce va face Guvernul, pot fi mai multe. Ştiu că domnul Tăriceanu mi-a zis că intenţionează să facă această sesizare”, a anunţat Dragnea, la Parlament, după o întâlnire cu preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu.

Iniţial, ministrul Tudorel Toader anunţa că Ministerul Justiţiei va redacta această sesizare.