Evenimentul Zilei > Politica > Tăriceanu, atac la Justiţie: Instituţiile de forţă pun frână
Tăriceanu, atac la Justiţie: Instituţiile de forţă pun frână

Tăriceanu, atac la Justiţie: Instituţiile de forţă pun frână

Călin Popescu Tăriceanu a fost prezent la ședința Adunării Generale a Asociației Municipiilor din România unde a lansat un atac la adresa Justiției.

El a subliniat că obiectivul comun este dezvoltarea României, chiar dacă, potrivit președintelui Senatului, acest lucru este dificil de realizat din cauza "frânei puse de instituțiile de forță", potrivit realitatea.net.

"Eu am crezut că democrația și respectarea drepturilor și libertăților cetățenilor a fost un bun câștigat definitiv după 1989. Astăzi suntem în situația să folosim o mare parte a energiilor noastre pentru a recâștiga un teren care părea sigur. Știu că multe proiecte sunt blocate din cauza instituțiilor de forță. Obiectivul comun este dezvoltarea României în ciuda frânei puse de instituțiile de forță. Românii nu vor găsi scuze dacă proiectele de dezvoltare nu vor fi puse în practică", a precizat Tăriceanu.

Liderul ALDE i-a îndemnat pe primari să iasă public și să spună dacă se fac presiuni asupra lor din partea instituțiilor din domeniul justiției.

"S-a tot vorbit în ultima perioadă de aproape un fel de prigoană pornită împotriva primarilor, că le e frică să semneze acte. Dacă vă simțiți hăituiți, dacă se fac presiuni, ieșiți și spuneți public aceste lucruri, dacă nu, atunci treceți la treabă. Nu avem niciun motiv să nu punem în aplicare programul politic cu care am câștigat alegerile", a punctat Călin Popescu Tăriceanu.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: