Evenimentul Zilei > Politica > Tăriceanu acuză: „Băsescu a încercat să distrugă PNL”
Tăriceanu acuză: „Băsescu a încercat să distrugă PNL”

Tăriceanu acuză: „Băsescu a încercat să distrugă PNL”

Prezent la lansarea candidaţilor liberali pentru alegerile locale din Bacău, premierul Călin Popescu-Tăriceanu a criticat maniera în care şeful statului înţelege să facă politică, promovând scandaluri în locul proiectelor concrete. El afirmând că unul dintre obiectivele lui Traian Băsescu a fost acela de a distruge Partidul Naţional Liberal, după ce acest partid le-a întins o mână de ajutor democraţilor, în 2004. Oarecum neaşteptat, Tăriceanu a criticat şi PSD-ul, formaţiune politică pe care liberalii se bazează la viitoarele alegeri locale.

"Îmi dau seama că românii nu sunt atât de naivi încât să se lase duşi de nas şi să îşi dorească o Românie care să fie condusă de o singură persoană, cum este Băsescu, şi care în jurul lui toţi ceilalţi sunt trataţi ca nişte lachei. Sau vom avea parte de atacurile foştilor parteneri de la PD, un partid al cărui mentor spiritual Traian Băsescu nu a făcut decât să atace şi să distrugă PNL", a declarat premierul.

"Aceasta este maniera în care democraţii ştiu să răsplătească mâna pe care le-am întins-o în 2004, când erau pe cale de dispariţie de pe scena politică românească", le-a mai spus Tăriceanu liberalilor prezenţi la manifestarea electorală. El s-a referit astfel la momentul formării Alianţei PNL-PD, dată la care liberalii conduşi însă de Theodor Stolojan aveau un procent de 20%, dublu faţă de democraţi", a completat acesta.

Nici social-democraţii nu au scăpat de acuzaţiile lui Tăriceanu. "Va trebui să facem faţă şi celor care sunt la PSD şi care nu mai ce să ofere decât o Românie care este tot ancorată în trecut", a adăugat acesta.

"Cetăţenii nu-şi doresc o Românie aşa zis social-democrată în care oamenii sunt asistaţi social şi în care stau cu mâna să aştepte ajutoarele de la stat. Oamenii în ziua de azi îşi doresc o Românie demnă, o Românie modernă în care fiecare cetăţean să poată beneficia de pe urma rezultatelor muncii proprii.

O Românie în care se creează locuri de muncă. Fiecare român cred că îşi doreşte mai mult decât să stea cu mâna întinsă la stat. Aceasta este maniera în care noi, ca liberali, vrem să conducem în România, ca să fie o ţară de prosperitate în care să nu existe o divizare politică cum ne-o propune Băsescu, o ţară a antagonismelor, ci o ţară a unităţii", le-a mai transmis Tăriceanu liberalilor din Bacău.

Cititi şi Tăriceanu dă dezlegare la PSD, pentru alegerile locale

(15:20)