Evenimentul Zilei > International > TANJUG: În luna februarie va avea loc la Bruxelles o reuniune a liderilor din Balcanii de Vest
TANJUG: În luna februarie va avea loc la Bruxelles  o reuniune a liderilor din Balcanii de Vest

TANJUG: În luna februarie va avea loc la Bruxelles o reuniune a liderilor din Balcanii de Vest

Preşedintele Serbiei, Aleksandar Vučić, a declarat că la dineul oficial organizat la Ierusalim de preşedintele Israelului a discutat cu mai mulţi oficiali europeni, printre care şi cu preşedintele Consiliului European, Charles Michel, care l-a informat că intenţionează ca în luna februarie să organizeze o reuniune cu liderii din Balcanii de Vest.

Vučić a declarat că a discutat cu Charles Michel despre situaţia Serbiei şi Muntenegrului, state candidate care au avansat cel mai mult în procesul de integrare europeană.

De altfel, corespondentul Agenţiei sârbe de ştiri Tanjug a relatat că la 5 februarie Comisia Europeană va prezenta noua metodologie a procesului de aderare la UE. „Nu dorim să schimbăm politica de extindere, ci dorim să îmbunătăţim procesul de extindere” – a declarat purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene, Ana Pisonero, adăugând că este vorba de un document „concis” cu propuneri concrete privind modernizarea şi o mai bună eficienţă a procesului de aderare, dar fără modificarea politicii de extindere a UE.