Evenimentul Zilei > Actualitate > Tânăr huiduit de protestatari la Constanța: „A murit tata de COVID acum două zile și voi protestați?”
Tânăr huiduit de protestatari la Constanța: „A murit tata de COVID acum două zile și voi protestați?”

Tânăr huiduit de protestatari la Constanța: „A murit tata de COVID acum două zile și voi protestați?”

Un tânăr constănțean care i-a apostrofat pe protestatarii anti-restricții, dela fereastra unui bloc, a fost huiduit copios când le-a transmis că tatăl său a murit de COVID.

Un tânăr a fost huiduit de mai mulți protestatari anti-restricții, la Constanța. S-a întâmplat marți seara când, tânărul, ieșit la o fereastră i-a apostrofat pentru că au ieșit în stradă. Acesta le-a strigat, celor din stradă, că tatăl său a murit recent de COVID-19, moment în care a fost huiduit copios.

Tânărul constănțean a ieșit pe geamul unui apartament și le-a strigat protestatarilor din stradă să nu mai protesteze pentru că „e război”. El le-a transmis că celor din stradă că tatăl său a murit în urmă cu două zile.

„Unde protestați așa?! Să intrați la secție, Boli Infecțioase, la ATI, să vedeți ce înseamnă oameni cu COVID acolo! Nu mai protestați așa. E război, nu vă dați seama?! Pentru ce protestați?! Nu vă dați seama? A murit tata de COVID acum două zile și voi protestați? Să vă fie rușine! Oamenii ăia, la Infecțioase, se luptă să vă facă bine! Să nu ajungeți acolo!”, a strigat tânărul, ieșit pe geamul apartamentului.

În replica, chiar și atunci când tânărul a pomenit despre moartea tatălui său, protestatarii din stradă l-au huiduit.

Imagine virală cu un pacient COVID

În Braşov, protestatarii care au mers în fața spitalului județean să protesteze au fost întâmpinați, de la o fereastră, de un tânăr bolnav de COVID-19 care purta o mască de oxigen pe față. Imaginile au făcut înconjurul rețelelor de socializare, devenind virală. imaginea cu un bolnav de COVID-19 cu masca de oxigen pe faţă care îi privea pe protestatari de la fereastra salonului său de spital a devenit virală.

„Ne desparte doar un gard… Ei pe stradă cerând drepturi, dar neținând cont de obligații. Dincoace de gard lume care a încercat să se protejeze cum a putut mai bine. Cine e în spital le vede altfel, după o săptămână de febră 38 cu 9, e jale! O săptămână de febră 38 cu6 ,7 ,8 care scădea doar cu fiolă de algocalmin pentru vreo 4 -5 ore. Nu puteam nici macar apă să beau.

Faptul că nu ne-a iesit e dovada ca ne aflăm în spital, unii cu tuburi de oxigen pentru a respira mai bine, alții la terapie. Mii de mulțumiri femeilor de serviciu, infirmiere, asistente medicale și doctori care purtând combinezoane de protecție, măști și toate cele s-au ocupat de tratarea pacienților în Spitalul CFR. Cu respect mă inclin! Trebuiesc iertați ca mulți gândesc ca turma”, a scris pe Facebook un pacient COVID, internat la Spitalul CFR din Brașov.

La Bacău, protestatarii au intrat în curtea Spitalului Județean și le-a strigat medicilor că sunt „asasini”.

Proteste anti-restricții în întreaga țară

Noile măsuri anti-COVID-19 au scos în stradă numeroși români nemulțumiți. În ultimele zile, mii de oameni protestat în Bucureşti, dar şi în alte oraşe din ţară pentru a cere ridicarea restricţiilor.

În multe situații, protestele au degenerat în acte violențe, iar jandarmii și poliția au intervenit pentru a liniști lucrurile. Au fost aplicate numeroase sancțiuni și au fost întocmite mai multe dosare penale.