Evenimentul Zilei > Actualitate > Copil salvat la Constanța, după o intervenție spectaculoasă. Blocat în interiorul unui duplex
Copil salvat la Constanța, după o intervenție spectaculoasă. Blocat în interiorul unui duplex

Copil salvat la Constanța, după o intervenție spectaculoasă. Blocat în interiorul unui duplex

Joi seara, un echipaj al ISU Dobrogea a salvat viața unui copil, care alunecase între scară și perete într-un apartament tip duplex.

Un echipaj de descarcerare al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „Dobrogea” a intervenit, joi seara, într-un apartament tip duplex din municipiul Constanţa pentru salvarea unui copil. El a alunecat şi a rămas blocat între scara interioară şi perete.

Copilul a rămas prins între scara interioară și peretele apartamentului

„Este vorba de un copil de aproximativ 5 ani care, încercând să urce la dormitorul dintr-un apartament tip duplex, la scara interioară a alunecat şi a rămas prins între scara interioară şi perete. Copilul este conştient și cooperant, fără probleme. La fața locului se află un echipaj  un echipaj de Descarcerare și un SMURD B. Copilul a fost scos și este transportat la spital pentru investigații”, a transmis purtătorul de cuvânt al ISU Dobrogea, Răzvan Parconie, citat de ZiuadeConstanța.

După ce a fost scos dintre scară şi perete, copilul a fost transportat la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă pentru a i se face investigaţiile medicale necesare.

Copil de 4 ani a salvat de pompieri, după ce a căzut într-o fântână de 10 metri

La începutul lunii februarie, un copil de 4 ani a fost salvat de pompierii de la ISU Bacău, după ce a căzut într-o fântână aflată în curtea locuinței. Incidentul a avut loc în localitatea Fărăoani din județul Bacău. Potrivit ISU, pompierii au coborât în fântână asiguraţi în coarde şi au reușit să scoată minorul în siguranță, a relatat Digi 24.

Luna aceasta, un copil de doi ani a fost salvat datorită unui apel la 112, după ce se înecase cu o bomboană. Dispecerul i-a explicat apelantului la 112 ce trebuie să facă și astfel copilul a fost salvat.

În iunie 2020, un inspectorul de politie de la Penitenciarului Brăila, aflat în timpul liber, a resuscitat și a menținit în viață, până la sosirea echipajelor medicale, un copil aflat în pericol de înec. Incidentul s-a petrecut în Galați, în zona Insulei Cailor. Fetita de doar 1 ani și 6 luni ar fi căzut din barca în care se afla cu părinții.

Citește și Incident șocant la Constanța. A căzut într-o groapă de cimitir. ISU, intervenție urgentă