Cristian Georgian Mahera de 23 de ani, Mircea Barzecu de 24 de ani şi Bogdan Fulea de 30 de ani, sunt „tovarăşii” care au pus la cale o tâlhărie copiată parcă din filmele de acţiune. Şeful IPJ Brăila, comisar şef Mircea Vizitiu, spune că cei trei suspecţi, fără ocupaţie, trăiau din vânzarea etnobotanicelor. De altfel, la percheziţiile domiciliare din Constanţa, la care au participat zeci de poliţişti din Brăila, „în casa lui Barzecu au găsit aproape 300 grame de ierburi cu proprietăţi psihotrope”.

Ideea „marelui atac” ar fi aparţinut lui Cristian Mahera, singura persoană din grup pe care o cunoştea Valentin P., viitoarea victimă. Tânărul l-a sunat, rugându-l să meargă împreună la Iaşi de unde urma să achiziţioneze un autoturism. Nu se putea întoarce de la Iaşi cu două maşini. Mahera, care era la masă cu cei doi prieteni, le-a propus un planul diabolic  pentru a „înhăţa” banii lui Valentin. A plecat spre Iaşi împreună cu Valentin şi prietena acestuia, fiind urmăriţi de autoturismul în care se aflau Fulea şi Barzecu. În apropierea comunei brăilene, Berteşti, Mahera a oprit maşina, invocând  „nevoile fiziologice”. Valentin şi prietena lui, care stăteau pe bancheta din spate, au fost imediat atacaţi de doi bărbaţi, mascaţi, care i-au ameninţat, i-au luat la pumni şi au reuşit să dispară în noapte cu borseta în care erau 4000 de lire sterline, 4500 de euro şi 1500 de lei.

Valentin P. şi Cristian Mahera, care a rămas la faţa locului ca „parte vătămată”, au anunţat poliţia din Brăila şi, după ce au dat declaraţii, s-au întors împreună la Constanţa. Era 13 octombrie şi până în urmă cu câteva zile, „tâlharii” erau convinşi că au dat lovitura vieţii lor. Poliţia din Brăila are înregistrări cu Bogdan Fulea care şi-a dus chiar prietena la munte unde au petrecut după ce a schimbat sute de lire sterline. „Când i-am capturat ştiam deja cum s-a întâmplat fapta, pas cu pas, şi ce au făcut după aceea, deşi Mahera, care se dădea victimă, ne-a indus în eroare când a spus că maşina din care au coborât atacatorii era o Skodă. Camerele video de pe traseul lor ne-au fost de mare folos, i-am observat şi la ieşirea din Constanţa, apoi la Giurgeni dar şi la trecerea bacului între Brăila şi Tulcea” a declarat pentru EVZ şeful IPJ Brăila comisar şef Mircea Vizitiu.

Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie informează, astăzi, că procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Brăila a solicitat instanţei de judecată arestarea preventivă a inculpaţilor MAHERA CRISTIAN GEORGIAN, BARZECU MIRCEA şi FULEA BOGDAN sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tâlhărie. Cererea procurorilor a fost admisă de către Judecătoria Însurăţei, judecătorul de drepturi şi libertăţi de la această instanţă dispunând emiterea mandatelor de arestare preventivă pe numele inculpaţilor pentru o durată de 30 zile.