Antonio Tajani a susținut o conferință de presă comună cu Viorica Dăncilă, după discuțiile purtate de cei doi oficiali, potrivit agerpres.ro.

 

„Am cerut Guvernului român să continue să consolideze statul de drept, să continue lupta împotriva corupţiei pentru transparenţă şi competitivitate. Doamna prim-ministru mi-a dat asigurări despre disponibilitatea faţă de colaborarea cu Parlamentul European şi în legătură cu disponibilitatea de a veni în plenară în Parlament pentru a vorbi despre proiectele României şi pentru o dezbatere în legătură cu viitorul Europei”, a afirmat Tajani.

În timpul aceleiași întrevederi cu jurnaliștii, premierul României a declarat că subiectul întâlnirii cu președintele Parlamentului European s-a concentrat în jurul rolului României în evenimentele internaționale ale momentului, cum ar fi Brexit, dar și în jurul președinției Consiliului UE, pe care statul nostru o va ocupa de la începutul anului 2019/

„Am vorbit despre Preşedinţia României la 1 ianuarie 2019, despre provocările la care trebuie să răspundă România, Brexit-ul, cadrul financiar multianual. Am fost întru totul de acord cu domnul preşedinte Antonio Tajani referitor la creşterea bugetului sau menţinerea unui buget de acelaşi nivel, dar în acelaşi timp susţinerea politicii de coeziune şi a politicii agricole comune. Cred că o bună cooperare este benefică pentru Europa, este benefică pentru România, iar faptul că prima mea vizită în calitate de prim-ministru a fost aici la Bruxelles, la instituţiile europene, arată dimensiunea europeană pe care vreau să o dau guvernului pe care-l conduc. Sunt convinsă că va fi o colaborare foarte bună, sunt convinsă că preşedintele Parlamentului European va fi implicat în a ne ajuta în ceea ce priveşte Preşedinţia Consiliului Uniunii Europene”, a afirmat Dăncilă.