Fratele fostului consilier de la ANAF, Codruț Marta, solicită declararea morții acestuia în Instanță.Dacă se va întâmpla acest lucru, atunci procurorii pot investiga oficial uciderea lui Marta.

După șapte ani de la dispariția lui Codruț Marta, magistrații refuză să constate decesul acestuia. Instanțele de judecată dovedesc o întârzire nejustificată în a clarifica juridic situația lui Codruț Marta.

Procesul se află la Judecătoria Sector 2, acolo unde încă nu s-a stabilit un termen de judecată. Dispariţia lui Codruţ Marta este un caz complicat care nu a fost elucidat până în prezent.

Anchetatorii DNA au interzis celor audiați să declare informații legate de acest subiect, dosarul fiind unul catalogat a fi de siguranță națională.

Poliţia a fost sesizată pe 25 mai 2012 cu privire la dispariţia în împrejurări cel puțin ciudate a lui Codruţ Alexandru Marta, de către soţia acestuia. Andreea Marta, declarase că ultima dată soţul ei a fost văzut pe 21 mai, data după care acesta a dispărut, pur și simplu.