Evenimentul Zilei > International > Tabloidele BRITANICE: Cozile românilor la secțiile de vot din UK, dovada numărului „uriaș” de imigranți
Tabloidele BRITANICE: Cozile românilor la secțiile de vot din UK, dovada numărului „uriaș” de imigranți

Tabloidele BRITANICE: Cozile românilor la secțiile de vot din UK, dovada numărului „uriaș” de imigranți

Presa tabloidă din Marea Britanie a lansat un nou atac la adresa imigranților români de pe teritoriul britanic, folosind de data aceasta drept "amuniție" fotografiile în care apar 10.000 de români care stăteau la coadă la Portsmouth pentru a vota în cadrul turului doi de scrutin al alegerilor prezidențiale de duminică.

"În loc de oameni cinici faţă de politicienii lor, care nu se prezintă la vot, avem fotografii cu 10.000 de români stând la coadă cu orele la Portsmouth, în ploaie, să voteze. Din păcate nu sunt alegători britanici în alegeri britanice", titrează jurnaliștii de la Daily Express, adăugând că la Portsmouth au venit să voteze imigranți de pe întreaga coastă de sud a Marii Britanii, inclusiv de la Londra.

Făcând referire la datele oficiale, potrivit cărora 47.000 de români au solicitat înregistrarea în evidența asigurărilor  până în martie 2014, jurnaliștii susțin că aceste fotografii ridică mari semne de întrebare cu privire la estimările oficiale ale numărului de români din Marea Britanie.

"Dacă 10.000 de români – o estimare oferită de autorităţile române care au organizat secţia de votare la Portsmouth – se prezintă într-un singur oraş să voteze, sunt oare aceste date exacte?. Tot ceea ce se poate spune cu siguranţă este că politica frontierelor deschise care ne-a fost impusă de UE a făcut imposibil ca statisticienii să ghicească măcar câţi imigranţi sunt în ţară şi câţi vor veni în viitor. Avem nevoie de imigraţie, desigur, dar nu avem nevoie de o migraţie necontrolată. Nu există niciun avantaj, iar o mulţime de alte probleme vin odată cu turismul pentru ajutoare, turismul pentru sănătate şi numărul mare de oameni slab calificaţi, marginali pentru economie", mai scrie publicația britanică.