Evenimentul Zilei > Opinii > Opinii EVZ > TABLETA TV: Biserica, depăşită de pompieri la încredere
TABLETA TV: Biserica, depăşită de pompieri la încredere

TABLETA TV: Biserica, depăşită de pompieri la încredere

Potrivit sondajului CCSB comandat de Asociaţia Pro Democraţia, Biserica a cedat, în premieră, poziţia nr. 1 în clasamentul încrederii.

Astfel, românii au acum cea mai mare încredere în pompieri (89%) şi abia apoi în Biserică (80%). De ce oare?

Probabil că românii s-au săturat să tot spună că e bine să faci ce zice popa, nu ceea ce face popa şi sunt mai sensibili la lucurile simple şi cu efect imediat pe care unii semeni ai lor chiar le fac.

Pompierii din România au avut, în ultimul timp, numeroase intervenţii în care s-au dovedit a fi cu adevărat eroi. Da, mediatizarea acestor intervenţii i se datorează presei. (Atenţie, mass-media se află pe locul 5 la capitolul încredere, după pompieri, Biserică, armată şi jandarmerie!)

Cât despre politicieni, se luptă surd pentru ultimele locuri… Până şi băncile se bucură de o încredere mai mare decât preşedinţia, parlamentul, guvernul şi partidele politice.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.