Evenimentul Zilei > Actualitate > Tabere pentru copii mari
Tabere pentru copii mari

Tabere pentru copii mari

Topul celor mai extravagante oferte de turism tematic sau exotic.

„Turismul tematic“, cunoscut şi sub numele de „tabere pentru adulţi“, este la mare căutare în rândul excursioniş tilor occidentali amatori de destinaţii şi activităţi exotice sau inedite.

Portalul specializat Travelandleisure.com, proprietate a companiei American Express Publishing, a întocmit o listă cu cele mai neobişnuite destinaţii pentru cei care vor să facă sau să vadă ceva cu totul diferit – de la dresor de elefant la astronaut sau vedetă rock’n’roll. Iată câteva dintre acestea:

>
Rock’n’roll Fantasy Camp (New York, Los Angeles, Las Vegas şi Londra).

Participanţii învaţă să cânte la chitară în compania unor celebrităţi ale rockului, între care Joe Walsh, Slash sau Max Weinberg. Taberele au instrumente, dar doritorii mai înstăriţi le pot aduce pe cele personale. Amatorii înva- ţă să scrie şi să cânte ajutaţi de celebrităţi pe post de consilieri. Zilnic sunt organizate concerte şi competiţii între formaţiile alcătuite ad-hoc în tabără, precum şi spectacole susţinute de invitaţi speciali.

>
Antrenamentul Gladiatorului (Cavalieri Hilton, Roma)

Cursul special de gladiator durează numai trei ore, în care participanţii învaţă străvechile tehnici de luptă, dar şi istorie, în timp ce poartă costume tradiţionale şi copii după arme antice autentice. Instructori sunt reprezentanţi ai unei organizaţii dedicate studiului şi reconstituirii culturii gladiatorilor.

>
Antrenament de mahut (mânuitor de elefanţi; Tabăra de corturi Patru Anotimpuri, Thailanda)

În aventuri de până la trei zile (minim jumătate de zi), participanţii lucrează cot la cot cu mahuţii locali – dresori de elefanţi cu experienţă în îmblânzirea pahidermelor. Serii de maximum 30 de turişti interacţionează direct cu elefanţii şi învaţă lucrurile necesare pentru îngrijirea şi manipularea acestor animale.

>
Academia vânătorilor de fantome
(New Orleans, SUA)

Christopher Moon, investigator licenţiat în ale paranormalului şi editor al revistei „Haunted Times“, predă bazele meseriei de vânător de fantome. Cursurile se desfăşoară pe parcursul a două nopţi petrecute în Hotel Maison de Ville, o clădire construită în 1742, despre care se spune că ar fi bântuită de spirite.

>
Tabără spaţială (Huntsville, Alabama, SUA)

Un program de 3 până la 8 zile simulează sesiunile de antrenament ale astronauţilor, în decor şi cu echipamente realiste. Participanţii poartă costume de zbor adevărate şi lucrează cu echipamente de antrenament dezvoltate de NASA.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: