În primele ore ale dimineţii, un incendiu a izbucnit într-o colonie de vacanţe privată pentru copii şi adolescenţi în regiunea Habarovsk, distrugând aproximativ 20 de corturi şi ucigând o fată de unsprezece ani.

Alte două fete au suferit arsuri grave şi au murit la spital, a confirmat Nadejda Tomcenko, purtătoare de cuvânt a autorităţilor.

Comisia de anchetă a anunţat apoi moartea unui al patrulea copil.

În tabără erau cazaţi 189 de copii cu vârste cuprinse între 7 şi 15 ani. O anchetă pentru omucidere involuntară şi nerespectarea regulilor de securitate a fost deschisă, în timp ce un responsabil şi directorul taberei au fost reţinuţi.

Specialiştii presupun că o centrală termică ar fi explodat, iar flăcările s-au extins rapid la corturi. 9 autospeciale şi 28 de pompieri au fost mobilizaţi.

Într-o şedinţă de guvern, prim-ministrul Dmitri Medvedev s-a declarat indignat de declaraţiile guvernatorului regiunii care nu ştia nimic despre această colonie de vacanţe.

„Ce înseamnă asta? Cine are atunci responsabilitatea de a şti?”, a declarat Medvedev, ale cărui comentarii au fost difuzate la televiziune.

Incendiile din cauza neglijenţei sunt frecvente în Rusia, potrivit Agerpres.