Treisprezece minori, cu vârstele cuprinse între 11 ani şi 15 ani, ar fi fost agresaţi fizic într-o tabără de odihnă pentru şcolari din oraşul Vadul lui Vodă, de către doi adolescenţi în grija cărora au fost lăsaţi, transmite televiziunea Moldova 1. Direcţia de Poliţie a municipiului Chişinău informează, printr-un comunicat de presă, că a fost sesizată despre acest incident miercuri, 8 august, prin intermediul serviciului specializat 112. Poliţia capitalei şi Procuratura au iniţiat un proces penal pentru tortură în privinţa celor doi adolescenţi, ei fiind cercetaţi în stare de libertate.

Potrivit Poliției Chişinău, la faţa locului au intervenit poliţiştii sectorului Ciocana şi psihologul din cadrul Direcţiei de Poliţie a municipiului Chişinău. În urma investigaţiilor, poliţiştii au constatat că, tabăra de odihnă îşi desfăşura activitatea în lipsa actelor legale. Totodată, copiii ar fi fost lăsaţi în grija a doi adolescenţi de 16 şi respectiv 17 ani, ”care ar fi recurs la acţiuni agresive faţă de copii, după ce ar fi consumat băuturi alcoolice”.

Poliţia a sesizat autorităţile publice locale pentru a interveni şi a întreprinde acţiuni de rigoare conform competenţei prevăzute de lege, fiind convocată o şedinţă, în urma căreia a fost emisă decizia de sistare a activităţii taberei respective. Ulterior, administratorul taberei le-a limitat poliţiștilor, reprezentanţilor APL și părinţilor accesul în tabără, timp de circa 2-3 ore.

Minorii agresaţi fizic au fost audiaţi şi au primit asistența psihologică necesară. Ulterior, ei au fost îndreptați la Centrul de expertiză medico-legală pentru constatarea gradului de gravitate a leziunilor corporale provocate.