Suveranii Belgiei şi-au început vizita în România

Suveranii Belgiei şi-au început vizita în România

Preşedintele Traian Băsescu i-a primit la Cotroceni pe suveranii Belgiei, într-o ceremonie oficială care va fi urmată de un dineu în cinstea celor două capete regale, anunţă Mediafax.

Regele Albert al II-lea şi regina Paola au fost întâmpinaţi de preşedintele României la Cotroceni. La ceremonie au mai fost prezenţi ministrul de Externe, Cristian Diaconescu, ministrul Culturii, Theodor Paleologu şi soţia şefului statului, Maria Băsescu.

Programul reprezentanţilor casei regale belgiene cuprinde astăzi participarea la un dineu, iar de mâine vizitarea unor obiective culturale, participarea la Forumul Economic româno-belgian şi o călătorie la Sibiu.

Mâine,Regina Paola şi-a programat o vizită la Muzeul Satului, după care îl va însoţi pe regele Albert al II-lea la comemorarea jurnalistului belgian Dany Huwe, care a fost ucis în timpul Revoluţiei din 1989.

Ne puteți urmări și pe Google News

Cuplul regal va face o vizită la Biserica Stavropoleos şi în Piaţa Revoluţiei înainte de a participa la recepţia oferită de ambasadorul belgian Leo D'Aes şi de soţia sa la Cercul Militar Naţional.

Joi, pe 9 iulie, în ultima zi a vizitei în ţara noastră, suveranii belgieni vor călători până la Sibiu, unde vor fi primiţi de primarul Klaus Johannis. Înainte de a părăsi România, cuplul regal va vizita şi oraşul Cristian, care este înfrăţit cu oraşul belgian Leuven.