Acţiunea de comemorare a fost organizată de Comunitatea Cluburilor Moto din România.

Motocicliştii s-au adunat la ora 19.00 la locul unde a fost groapa în care a căzut cu motocicleta Bogdan Gigină, acum asfaltată, relatează Mediafax.

Lumânările au fost aşezat pe trotuare, cele mai multe fiind în zona unde este şi fotografia poliţistului care a murit în timpul misiunii de escortare a coloanei oficiale a ministrului de Interne, Gabriel Oprea.

Motocicliştii au fost însoţiţi de poliţiştii motociclişti de la Brigada Rutieră a Capitalei, care, de asemenea, au aprins candele în memoria colegului lor Bogdan Gigină.

Cei aproximativ 300 de motociclişti i-au adus un ultim omagiu "omului şi motociclistului Bogdan Gigină" şi după aproximativ 20 de minute s-au retras în linişte.

Tot sâmbătă, a avut loc o acţiune a bicicliştilor în memoria lui Bogdan Gigină. Aceştia au aprins lumânări pe strada Ştirbei Voda, la locul accidentului şi au păstrat un moment de reculegere. Apoi s-au îndreptat spre sediile Brigăzii Rutiere a Capitalei şi Ministerului de Interne.

Poliţistul Bogdan Cosmin Gigină (28 de ani) de la Brigada Rutieră a Capitalei a decedat marţi seară, la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, unde a fost transportat după ce a căzut cu motocicleta într-o groapă de pe bulevardul Ştirbei Vodă din Capitală. Poliţistul a fost înmormântat vineri, cu onoruri militare, în prezenţa a sute de colegi îmbrăcaţi în uniforme.