Evenimentul Zilei > Politica > Sute de MILIOANE de lei pentru wireless la ȘCOLILE cu WC-ul în fundul curții
Sute de MILIOANE de lei pentru wireless la ȘCOLILE cu WC-ul în fundul curții

Sute de MILIOANE de lei pentru wireless la ȘCOLILE cu WC-ul în fundul curții

Guvernul a pus în dezbatere publică un proiect de Hotărâre de Guvern care prevede introducerea internetului wireless în 4.500 şcoli. Dintre acestea, peste 2000 au încă WC-ul în fundul curții.

Agenţia de Administrare a Reţelei Naţionale de Informatică pentru Educaţie şi Cercetare, instituția care implementează proiectul, a lansat oferta pentru licitație. Termenul limită până la care firmele pot depune ofertele este 26 noiembrie. Valoarea contractului este de peste 165 de milioane de lei, bani proveniți din fonduri europene, prin Programul Operaţional Competitivitate – POC.

Pentru ca firmele să poată participa la licitație sunt mai multe condiții: să fi avut în ultimii trei ani o cifră medie de afaceri cumulată de cel puţin 300 milioane de lei şi să prezinte o listă cu principalele furnizări de produse din ultimii trei ani, cu indicarea valorilor, datelor şi a beneficiarilor publici sau privaţi.

Deoarece Agenţia nu dispune de personal suficient pentru a implementa proiectul, vor fi angajate persoane în cadrul Inspectoratelor Judeţene şi Ministerului Educaţiei.Pentru gestionarea proiectui va fi formată o echipă din nouă persoane care vor face parte din echipa de management a proiectului, respectiv manager proiect, expert IT, respeonsabil resurse umane, respeonsabil financiar, responsabil juridic, asistent manager, pesronal auxiliar, responsabil logistiocă şi responsabil proceduri.

Echipa de management va fi formată în total din 50 de persoane, experţi IT, din cadrul Inspectoratelor Judeţene şi Ministerului Educaţiei, şi de asemenea din 26 de experţi IT de la Serviciul de Telecomunicaţii Speciale.

 

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: