Evenimentul Zilei > Politica > Susținere neașteptată pentru Rovana Plumb! „România nu e a celor care și-i sfâșie pe ai lor”
Susținere neașteptată pentru Rovana Plumb! „România nu e a celor care și-i sfâșie pe ai lor”

Susținere neașteptată pentru Rovana Plumb! „România nu e a celor care și-i sfâșie pe ai lor”

Rovana Plumb are susținerea  „necondiționată” a premierul Viorica Dăncilă, în ciuda deciziei comisiei JURI a Parlamentului European.

Rovana Plumb are susținerea  „necondiționată” a premierul Viorica Dăncilă , anunță b1.ro, chiar dacă joi Comisia JURI din Parlamentul European a respins candidatura ei pentru funcția de comisar european al Transporturilor.

Anunțul a fost făcut sâmbătă de premierul Dăncilă, pe facebook.

„Tot ceea ce s-a întâmplat în ultimele zile – atât la votul din Parlamentul European, dar mai ales reacțiile celor din țară – nu mă face să am mai puțină încredere sau apreciere pentru Rovana Plumb, dimpotrivă. Rovana are, în continuare, susținerea mea necondiționată”, a scris Dăncilă.

„O cunosc de mulți ani, am muncit împreună, știu măsura profesionalismului Rovanei și a bunei-credințe cu care și-a făcut mereu treaba. Știu că ar exercita acest mandat de comisar european în bune condiții și am certitudinea că, pentru Rovana Plumb, spre deosebire de alții, ar prima întotdeauna interesele și politicile europene care contribuie la consolidarea proiectului european, așa cum guvernul nostru acționează. De aceea sper că răspunsul comisiei JURI să fie unul pozitiv, în acord cu propunerea făcută de România și susținută de președintele Comisiei Europene”, a adăugat premierul.

Atac la Opoziție

„Tot ceea ce au făcut membrii partidelor de opoziție în ultimele zile a fost să arate întregii lumi o Românie dezbinată, scindată între interesul țării și interesele mărunte, meschine ale unor grupări. Au proiectat o Românie măcinată de ură, mize și lupte și au uitat de români, așa cum fac zi de zi, de mai bine de un an”, a acuzat Viorica Dăncilă.

„Însă România nu e a celor care dezbină și distrug, nu e a celor care și-i sfâșie pe ai lor și calcă în picioare interesul țării pentru propriile lor ambiții. Românii văd aceste lucruri și am încrederea că o vom vedea clar, cu toții, la votul din această toamnă”, a încheiat șefa PSD.

Eurodeputatul PSD Rovana Plumb, propusă de Guvernul României pentru postul de comisar european al Transporturilor, a fost chemat, joi, în Comisia juridică din Parlamentul European, unde trebuia să dea informații legate de  neconcordanțele dintre declarația de avere depusă la Bruxelles și cea de la București.

Membrii forului intraparlamentar au respins candidatura sa și au blocat, astfel, accesul său în etapa următoare, și anumea cea a audierilor din comisia de specialitate. Deși  încă nu a fost anunțat acel lucru, Rovana Plumb se pare că  nu va mai fi comisarul european din partea României în mandatul Ursulei von der Leyen.