Evenimentul Zilei > International > Susținătorii ISIS au ajuns și în Australia. Un PREDICATOR ISLAMIST, arestat pentru că voia să ajungă în Indonezia și să se alăture ISIS
Susținătorii ISIS au ajuns și în Australia. Un PREDICATOR ISLAMIST, arestat pentru că voia să ajungă în Indonezia și să se alăture ISIS

Susținătorii ISIS au ajuns și în Australia. Un PREDICATOR ISLAMIST, arestat pentru că voia să ajungă în Indonezia și să se alăture ISIS

Cinci bărbați au fost arestați în Australia, pentru că încercau să traverseze oceanul într-o mică barcă de pescari și să se alăture grupării Statul Islamic.

Poliția a arestat aceste persoane, atunci când încercau să remorcheze barca în partea de nord a statului Queensland.

Oamenii au fost reținuți fiind suspectați de incursiuni pe teritoriu străin. Unul dintre ei este celebrul predicator islamic Musa Cerantonio, anunță presa locală, citată de BBC News. Se pare că cei cinci încercau să ajungă în Indonezia, din Cape York, înainte de a găsi o cale pentru a se alătura ISIS.

Arestații sunt acum interogați de polițiști, au anunțat autoritățile. „Activitatea lor nu este legată de nicio amenințare actuală la adresa comunității”.

Musa Cerantonio a mai fost arestat în insulele Filipine, în Cebu, în 2014, fiind deportat înapoi în Australia, după ce a anunțat pe rețele de socializare că a călătorit în Siria.

Shayden Thorne a fost și el printre cei arestați. Este fratele lui Junaid Thorne, un predicator islamic, închis pentru că a folosit un nume fals pentru a-și rezerva un zbor de la Perth la Sydney.