Evenimentul Zilei > Actualitate > URMĂRIT PENAL de DNA, DECORAT de Biserică
URMĂRIT PENAL de DNA, DECORAT de Biserică

URMĂRIT PENAL de DNA, DECORAT de Biserică

Fostul preşedinte al CJ Hunedoara, Mircea Moloţ, urmărit penal de DNA pentru fapte de corupţie, a primit luni cea mai înaltă distincţie a Episcopiei Ortodoxe a Devei şi Hunedoarei.

Aflat sub control judiciar, Mircea Moloţ a fost decorat în prezenţa a 9 ierarhi ai Bisericii Ortodoxe Române care au participat la manifestările prilejuite de sărbătorirea hramului Catedralei Episcopale „Sf. Nicolae” şi „Sf. Apostoli Petru şi Pavel”. Fostul preşedinte a participat la slujbă alături de actualul preşedinte al CJ Hunedoara şi de administratorul public al judeţului, Dan Stoian, potrivit hunedoaralibera.ro.

La finalul ceremonialului religios, Mircea Moloţ a fost decorat cu Crucea Episcopiei Devei şi Hunedoarei.
„Cu mare drag am acordat Crucea Episcopiei Devei şi Hunedoarei Domniei Sale, domnului profesor Mircea Ioan Moloţ. Am decis să acordăm această distincţie domnului Mircea Ioan Moloţ, una onorifică, dar cea mai înaltă pe care o poate primi un mirean din partea Noastră, luând aminte la încredinţările primite despre activitatea deosebită în apărarea şi slujirea dreptei credinţe, în promovarea culturii şi spiritualităţii româneşti, precum şi în temeiul preogativelor conferite nouă de Statutul pentru organizarea şi funcţionarea Bisericii Ortodoxe Române, dar şi ca semn al preţuirii şi binecuvântării Noastre. De la înfiinţarea Episcopiei Devei şi Hunedoarei am avut o colaborare extraordinară cu Domnia Sa”, a declarat Prea Sfinţitul Părinte Gurie, Episcopul Devei şi Hunedoarei.

După ceremonie, Mircea Moloţ a participat la o masă festivă organizată în cinstea acestei zile la un restaurant de lux din Deva.

Mircea Moloţ este urmărit penal de procurorii DNA pentru trafic de influenţă în formă continuată, luare de mită în formă continuată, folosirea influenţei ori autorității în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite de către o persoană care îndeplineşte o funcţie de conducere într-un partid, într-un sindicat sau patronat ori în cadrul unei persoane juridice fără scop patrimonial, instigare la spălare de bani, conflict de interese şi deţinerea fără drept a unui document ce conţine informaţii secrete de stat.

De asemenea, Mircea Moloţ şi-a pierdut mandatul de preşedinte al CJ Hunedoara după ce a fost declarat definitiv şi revocabil incompatibil de către magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. Fostul preşedinte al administraţiei judeţene a fost găsit de Agenţia Naţională de Integritate în conflict de interese.