Evenimentul Zilei > Actualitate > Surpriză uriaşă în cazul Caracal. Familia Luizei s-a hotărât. Cât valorează viaţa fetei ucise de călăul din Caracal
Surpriză uriaşă în cazul Caracal. Familia Luizei s-a hotărât. Cât valorează viaţa fetei ucise de călăul din Caracal

Surpriză uriaşă în cazul Caracal. Familia Luizei s-a hotărât. Cât valorează viaţa fetei ucise de călăul din Caracal

Mama şi bunicul Luizei Melencu, fata de 18 ani care a dispărut în luna aprilie și pe care Gheorghe Dincă a recunoscut că a ucis-o, au depus o solicitare la DIICOT în care cer criminalului daune morale de 300.000 de euro.

Gheorghe Dincă a declarat anchetatorilor că a ucis-o pe Luiza, a ars-o si apoi rămăşiţele umane le-a aruncat la marginea unei păduri din Caracal. Rămăşiţele au fost duse la Bucureşti pentru ADN, urmând să se afle dacă sunt sau nu ale Luizei Melencu.

„Cer despăgubiri morale de 300.000 de euro de la inculpat. Cererea este depusă de aproximativ o săptămână de către mama și bunicul tinerei, care s-au constituit părți civile. Ei au această calitate în dosar, nu pe cea de martor”, potrivit hotnews.

Purtătorul de cuvânt al DIICOT, Mihaela Porime, a declarat, luni, că anchetatorii au găsit, în pădurea de lângă Caracal, fragmente osoase arse şi cenunşă, care erau într-un sac şi care vor fi analizate.

„S-au continuat cercetările la locuinţa inculpatului şi a avut loc o conducere în teren cu inculpatul, unde acesta a declarat că a abandonat un sac care conţinea fragmente osoase arse şi cenuşă. Aceasta trebuie să fie cernută pentru a vedea ce resturi mai sunt acolo. (…) Din declaraţia sa, el aşa a declarat că este trupul Luizei. Până nu avem rezultatele de laborator, nu ne putem pronunţa”, a declarat purtătorul de cuvânt al DIICOT.

Mihaela Porime a mai spus că „sunt ridicate în fiecare zi urme criminalistice care urmează să fie procesate”.

Purtătorul de cuvânt al DIICOT a precizat că, până la acest moment, nu sunt indicii că ar fi mai multe victime şi nici că Gheorghe Dincă ar fi avut complici.

Avocatul familiei Luizei Melencu, Tonel Pop, a declarat, după cercetările făcute într-o pădure de lângă Caracal, că „există date că există o victimă”, însă nu se ştie cine este, acest lucru urmând a fi stabilit după analiza ADN.

„Omul acesta spune anumite adevăruri, dar şi minte foarte mult, că este învăţat cum să mintă. De data asta a spus ceva adevărat”, a spus avocatul, despre Gheorghe Dincă, potrivit cancan.ro