Evenimentul ZileiInternationalSurpriza letală din pachetul de la poștă. Ce a putut să primească un copil

Surpriza letală din pachetul de la poștă. Ce a putut să primească un copil

Surpriza letală din pachetul de la poștă. Ce a putut să primească un copil
Un băiețel de 10 ani din Germania a primit prin poștă un scorpion viu, al cărui venin este letal, în locul unui exemplar din aceeaşi specie care ar fi trebuit să fie decedat şi conservat în acril.

Scorpionul, aparţinând speciei Androctonus australis, endemică din Africa de Nord şi Asia de Sud, „sintetizează unul dintre cele mai puternice veninuri din lume”, au precizat reprezentanţii unui centru de reptile din Munchen.

Păstrarea exemplarelor din această specie ca animale de companie este interzisă în Germania. Scorpionii Androctonus australis fac mai multe victime omeneşti, în fiecare an, în regiunile deşertice în care trăiesc.

Băiatul german dorea să îşi extindă colecţia de scorpioni conservaţi în acril şi a fost ajutat de mama lui atunci când a comandat un exemplar de pe internet. Însă, în timp de despacheta coletul ce a fost transportat la locuinţa sa din apropiere de Munchen, a observat că scorpionul era viu.

„Dacă ar fi deschis cutia, ar fi existat un risc real ca băiatul sau mama lui să fie înţepaţi. Şi, dacă ar fi rămas netrataţi, un astfel de incident ar putea să le provoace moartea”, au explicat specialiştii de la acelaşi centru, care găzduieşte scorpionul începând de săptămâna trecută, anunță Agerpres.


Accesează: