La finalul discuțiilor va urma o conferinta de presa comuna a celor doi presedinti, anunță Hotnews, prima astfel de conferinta la Casa Alba pentru un presedinte roman din ultimii 30 de ani.

Înainte de întâlnire cu Trump, Iohannis se întâlnește azi, la Departamentul de stat, cu secretarul de stat Rex Tillerson

Ulterior, şeful statului va susţine o declaraţie de presă la sediul Ambasadei României la Washington. 

Şeful statului, Klaus Iohannis, a declarat miercuri că întâlnirea pe care o va avea vineri cu preşedintele SUA, Donald Trump, va avea un impact pozitiv major asupra publicului din România, dar şi asupra comunităţii româneşti din Statele Unite. 

"Întâlnirea noastră va fi importantă nu numai la nivel politic, ci va avea un impact pozitiv major asupra publicului român de acasă, asupra comunităţii româneşti din SUA, asupra comunităţilor de afaceri din ţările noastre şi asupra tuturor celor care au depus eforturi (…) pentru a face relaţia noastră mai solidă", a afirmat Iohannis în cadrul dezbaterii '20 Years After – The Relevance of the Romanian – U.S. Strategic Partnership in the Current International and Security Context', organizată de Heritage Foundation. 

Administraţia Prezidenţială arăta într-un comunicat transmis, săptămâna trecută, că întrevederea celor doi înalţi oficiali va fi un excelent prilej pentru a discuta perspectivele de aprofundare şi extindere a Parteneriatului Strategic dintre România şi Statele Unite, pe toate palierele relevante, inclusiv în contextul în care în acest an se împlinesc 20 de ani de la lansarea acestuia.

Președintele Iohannis se întoarce, mâine, din Statele Unite.

Te-ar putea interesa și: