Evenimentul Zilei > Actualitate > „Super-soldații” Chinei intră în acțiune. Operațiunea „Ironman”
„Super-soldații” Chinei intră în acțiune. Operațiunea „Ironman”

„Super-soldații” Chinei intră în acțiune. Operațiunea „Ironman”

Mașina de propagandă chineză nu pierde niciun prilej de a-și promova mesajele. Chiar și livrarea de provizii pentru trupele aflate pe înălțimi greu accesibile devine o demonstrație de forță.

„Super-soldații” Chinei intră în acțiune. Până când experții chinezi vor reuși să creeze prin inginerie genetică niște super-soldați, Beijingul încearcă să  îmbunătățească performanțele trupei cu ajutorul unor dispozitive asemănătoare celor folosite de Ironman, celebrul personaj de benzi animate.

„Super-soldații” Chinei intră în acțiune

Situația încordată de la frontiera cu India e folosită de armata chineză pentru a-și testa ultimele descoperiri. Dacă anul trecut chinezii au folosit arma cu microunde împotriva soldaților indieni, de data aceasta a fost vorba de ceva mult mai pașnic- așa-numitul exoschelet.


Se naște a treia forță militară a lumii? CANZUK învie imperiul mărilor


Medici din întreaga folosesc dispozitive de acest fel pentru a ajuta persoanele cu dizabilitâți locomotorii să se deplaseze. Chinezii încearcă să  îmbunătăți performanțele militarilor cu ajutorul lor.

Potrivit RT News, care citează un raport CCTV al televiziunii chineze de stat, soldații cu costume exoschelet au reușit să îndeplinească o misiune dificilă la mare altitudine. Acțiunea a avut loc în apropierea orașului Ngari din regiunea autonomă Tibet. Trupele au livrat provizii pentru grănicerii care apără frontiera disputată cu India.


“Patria albastră” a lui Erdogan aduce războiul în Europa. Ienicerii mărilor


Jurnaliștii chinezi spun că, până acum, era nevoie de trei zile pentru ca vehiculele de teren să ajungă la avanposturile aflate la mare altitudine (5 iomtri deasupra nivelului mării). Trupele echipate cu exoschelete au reușit, însă, să reducă semnificativ timpul de livrare bizuindu-se doar pe mușchi și pe dispozitivul tip Ironman.

„Super-soldații” Chinei intră în acțiune. Exoschelete cu dispozitive robotizate care sporesc puterea

CCTV nu a dezvăluit mai multe informații despre exoschelet. Anii trecuți, însă, China a prezentat. însă, și alte tipuri de exoschelete alimentate cu baterii. La acea vreme, CCTV a spus că modelul a fost creat pentru mediul dur al Himalayei și va fi implementat pentru a ajuta la transportul de provizii pe teren accidentat, redistribuind greutatea rucsacului pe corpul soldatului.

Un alt tip de exoschelet a fost anunțat de armata chineză în octombrie. Atunci, CCTV a prezentat cu dispozitive robotizate cu alimentare autonomă. Acestea sporesc puterea celui care le utilizează,, mai degrabă decât să-i susțină pur și simplu scheletul și mușchii. Cea mai mare slăbiciune a tehnologiei actuale a exoscheletului, este lipsa unor baterii capabile să susțină aparatura în funcșiune pe o perioadă mai lungă de timp.

Tancurile rusești ar ajunge la Varșovia în 4 zile. Panică în Polonia