Evenimentul Zilei > Social > Suntem! Natura toată miroase a Înviere
Suntem! Natura toată miroase a Înviere

Suntem! Natura toată miroase a Înviere

Este o realitate aceasta, un adevar indubitabil pe care doar cel care își are ochii inimii deschiși, o poate recunoaște în deplinătate. Câteva ceasuri ne mai despart de această minune care a schimbat pentru totdeauna înfățișarea omenirii, oferindu-i cel mai de preț dar de pe pământ: nemurirea.

În zilele noastre, este dificil să transpunem în cuvinte valoarea și măreția Învierii deoarece a dispărut credința că suntem chemați la o existență dincolo de fire, mai presus de banalitatea realității materiale. Cu adevărat există lucruri în viața noastră care înving rațiunea, topindu-i rădăcinile în cel mai frumos avânt al trăirilor umane.

Altfel, cum s-ar explica năzuința continuă a ființei umane de a găsi iubire, împlinire, de a-și descoperi sensul pe Pământ? Credeți că ne-am născut doar ca să petrecem un timp măsurabil pe o planetă situată într-un univers infinit, ca mai apoi să încheiem circuitul biologic așa cum toate viețuitoarele o fac, murind? De sute de ani se chinuie omul să evolueze, trecând prin nenumărate curente socio-politice și culturale în speranța de a făuri o lume ideală cu un țel concret, palpabil.

A trecut printr-o Renaștere, a trecut prin revoluții religioase și științifice, a trecut prin două războaie mondiale și a văzut cum funcționează ideologiile, atât de dreapta, cât și de stânga. Mult i-a fost dat omului să vadă de-a lungul timpului și cu toate acestea, nu a înțeles nimic. Istoria se repetă.

Omul este cel care i-a dat dreptul istoriei la o existență ciclică. Din păcate, Adevărul a venit o dată pe pământ, însă puțini oameni l-au putut pătrunde. De aceea, majoritatea lumii încă se află într-o devastatoare căutare după sens, neștiind că Sensul nu este nici mai departe, nici mai aproape, decât în propriile noastre inimi. Acolo unde stă și luminează Dumnezeu!

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE