Evenimentul Zilei > Politica > Measajul de debut al Sumitului celor Trei Mări: Contați pe oamenii de afaceri, au capacitatea de a transforma viziunea în realitate!
Measajul de debut al Sumitului celor Trei Mări: Contați pe oamenii de afaceri, au capacitatea de a transforma viziunea în realitate!

Measajul de debut al Sumitului celor Trei Mări: Contați pe oamenii de afaceri, au capacitatea de a transforma viziunea în realitate!

Cel mai important eveniment politic și economic al toamnei, Summitul celor Trei Mări, a început, ieri, cu deschiderea, în premieră, a primului Forum de Afaceri al Inițiativei, eveniment care, de acum, va avea loc în fiecare an.

Sute de personalități din întreaga lume au ajuns la Romexpo, unde au fost întâminate de gazda evenimentului, președintele Camerei de Comerț a României, Mihai Daraban. Acesta a și deschis evenimentul, în prezența președintelui Klaus Iohannis și a celorlalți înalți demnitari.

„Camera de Comerț a României este foarte onorată să contribuie la organizarea primului eveniment din cadrul Summitului celor Trei Mări. Interesul pentru Forum a depășit orice așteptări, în această sală sunt peste 600 de oameni. Se poate deschide un spațiu larg de cooperare, proiecte de ordinul zecilor de miliarde de euro pot fi implementate. Camerele de Comerț din cele 12 țări membre așteaptă să își aducă contribuția. Contați pe oamenii de afaceri, au capacitatea de a transforma viziunea în realitate”, a declarat Mihai Daraban.

La București se înființează Camera de Comerț a statelor Inițiativei celor Trei Mări, care va avea rolul de a sprijini activitatea Forumului. De asemenea, se va semna documentul care înființează Fondul de Investiții al Inițiativei celor Trei Mări, care are rolul de a de a stimula inițiativele de afaceri și investițiile în regiune și de a accentua dezvoltarea economică prin sprijinirea IMM urile, antreprenoriatul tânăr, startup-urilor și incubatoarele de afaceri din regiune.