SUFLETUL CASEI: Accesorii cu personalitate

SUFLETUL CASEI: Accesorii cu personalitate

Vă răspunde OANA NASTA, arhitect.

Aş vrea să schimb decoraţiunile din cameră. Le am de prea multă vreme şi simt nevoia de o schimbare. Ce ma sfătuiţi să fac? Când alegem accesoriile dintr-o cameră trebuie să stabilim, în primul rând, care este linia pe care vrem să o urmăm: aceeaşi cu designul interiorului sau mergem pe un contrast de stiluri. Ambele variante sunt viabile. În situaţia cu distonanţa de stiluri, trebuie să avem grijă ca stilul nou introdus să fie coerent la toate obiectele alese.

Astfel, dacă într-un interior clasic şi sobru, din linii rigide şi materiale pretenţioase, alegem să avem decoraţiuni din sticlă şi metal, putem opta pentru o serie de vaze, pahare, scrumiere din aceeaşi familie. Poate fi diferită culoarea sticlei sau poate fi transparentă. Poate fi diferit modul de prelucrare al metalului - mat sau lucios, eloxat sau vopsit.

Formele obiectelor trebuie să fie simple, volumele clare şi cu multă personalitate. De exemplu, nişte sfere de sticlă cu diferite raze şi culori, cilindrii metalici din inox satinat sau lucios. Această alăturare de stiluri pe care am încercat să o descriu nu este un kitsch pentru că ea nu face decât să pună în valoare locuri şi detalii ale ambientului de fond. Totuşi, trebuie să avem mare grijă să nu încărcăm inutil spaţiul cu prea multe decoraţ iuni.

Ne puteți urmări și pe Google News