Evenimentul Zilei > Actualitate > SUCEAVA. Peste două sute de persoane au rămas blocate în maşini pe un sector de drum înzăpezit
SUCEAVA. Peste două sute de persoane au rămas blocate în maşini pe un sector de drum înzăpezit

SUCEAVA. Peste două sute de persoane au rămas blocate în maşini pe un sector de drum înzăpezit

Peste 200 de persoane au răamas înzăpezite în 64 de autovehicule, vineri după-amiază, pe drumul european E 85 (DN2), din judeţul Suceava, ca urmare a viscolului puternic. Pentru deblocarea persoanelor a fost nevoie de intervenţia mai multor echipe.

Circulaţia a fost blocată vineri după-amiază, începând cu ora 14:00, pe DN 2, la ieşirea din Grăniceşti spre Siret, din pricina viscolului puternic. De asemenea, au fost blocate şi intrările în DN 2 dinspre DN 17 A, din zona localităţilor Dorneşti şi Bălcăuţi, precum şi pe DC 39 în localitatea Calafindeşti, iar din ordin al prefectului judeţului Suceava, s-a dispus restricţionarea totală a circulaţiei pe DN2, între localităţile Siret şi Iacobeşti, a transmis purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Suceava, Alin Găleată, citat de mediafax.ro.

64 de autoturisme, în care se aflau 211 persoane, au fost surprinse şi au rămas blocate în sectorul de drum înzăpezi, iar acestea au fost deblocate formându-se coloane de maşini în grupuri mici cu antemergători şi postmergători de la Secţia de Drumuri Naţionale, ISU Suceava şi IPJ Suceava, pe un singur sens, într-o direcţie şi cealaltă a drumului european.

Circulaţia a fost reluată pe sectorul de drum blocat, în ambele sensuri, în jurul orei 18.00.